SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan 2 İşyerine 'Fahiş' Cezası

0
Güncellendi - 2020-04-04 03:32:40
Malatya'dan 2 İşyerine 'Fahiş' Cezası
A- A+ PAYLAŞ

7 BİN 400 FİRMA DAHA İNCELEME ALTINDA.. Ticaret Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle fahiş fiyat nedeniyle ceza uygulanan, Malatya'dan da 2 işyerinin yeraldığı listeyi açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde, Reklam Kurulu'nca ülke genelinde 198 firmaya toplam 10 milyon 90 bin 60 TL ceza kesildiği belirtilirken, salgın nedeniyle talebi artan maske, dezenfektan, kolonya, ateş ölçer, ıslak mendil ve gıdayı fahiş fiyatla sattıkları gerekçesiyle cezalandırıldıklarına ilişkin bilgi yeraldı.

Bakanlık, 198 firmayı il il açıklarken, Malatya'da internet mecrasında  fahiş fiyatla maske sattığı gerekçesiyle Fatma K. adlı kişiye ait firmaya 104 bin 781 TL, Samet K.'ye ait bir eczaneye de yine fahiş fiyatla dezenfektan satmaktan 10 bin 475 TL para cezası uygulandığını bildirdi.

Bu arada Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Fahiş fiyat uyguladıkları iddiasıylaüu anda yaklaşık 7 bin 400 firma daha inceleme altında, savunmalarını istedik." dedi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Yiğit (3 yıl önce)
    Malatyada bir çok eczaneden bir çok ürün aldım. Önceden kutusu 15 lira olan maskeler şimdi taneyle 5 liraya satılıyor. Burada birkaç yer gösterilip suçlanması bence doğru bir davranış değil. Türkiye’nin her yerinde fiyatlar arttılırdı. Burda yüzlerce isim firma görmeydim içim rahat ederdi, ama iki nokta gösterilip suçlanması beni rahatsız etti bir vatandaş olarak. Bu olayı iki firmaya yükleyip günah keçisi ilan etmek doğru değil, tüm eczanelerde bunun bariz yapıldığını görebiliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper alp (3 yıl önce)
    Göstermelik 2 firma seçilmiş 5 liralık malzemeyi 80 100 liraya satan toptancilar depolar dimdik ayakta şehrimizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu habere çok şaşırdım çünkü fazla miktarda dezenfektan kullanan birisiyim, bir sürü yerden dezenfektan aldım ve en ucuz dezenfektanı da bu eczaneden aldım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurdan K. (3 yıl önce)
    O Eczaneden ben 15 tyle aldım dezenfektanı başka yerlerde 20 tl idi fırsatçılığı çözemedim ama hak yerini bulsun tabiki..
    0
    0
    Yanıtla
  • eczane çalışanı yakını olabilirsiniz. eczaneyi temize çıkarmaya çalışmayın çünkü tüm türkiyeye ifşa oldu artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurdan K. (3 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Emin olun herhangi bir yakınlığım yok tanımam etmem
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet DENİZ (3 yıl önce)
    Fırsatçılık ve karaborsacılık, bir ülkenin en büyük virüsudür. Yapan firma veya işyerleri kapatilmali ve büyük yazilı bir levha asılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bunların yanı sira manavlarda bı kontrol edilse cok çok iyi olacak aldığımı Z herşey hal fiyatinin ve pazar fiyatının iki katı nerdeyse
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    Kışla cad. S.....met Eczanesi herkes bilsin.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Artık buradan alışveriş yapmıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan Kardes (3 yıl önce)
    Ohhh cok guzel olmus bravo
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Akdeniz (3 yıl önce)
    Saglık Bakanlığı ve ulusal siteler firmaların ismini açık olarak yayınlıyor siz niye yayınlamıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahabettin Tan (3 yıl önce)
    Ceza kestiği iz esnafı bidirinizki Bir daha yapmasın ve halk cezalandisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bu teşhisin amacı şirket veya kişilerin adini açıklamak değil mi? Siz neden sadece baş harfleri yazıyorsunuz.ulusal sitelerde zaten adları var.malatyahabere yapışmadı bu haberin veriliş şekli
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    O kadar ayıp bir şey ki Malatya'mızdan çıktığına UTANIYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • alper (3 yıl önce)
    ulusal basında bu eczanenin ismi veriliyorken siz neden gizleme ihitiyacı hissediyorsunuz... millet bilsin şu zor günlerde bile fırsatçılık yapanları....
    0
    0
    Yanıtla
  • oturmaktan sıkılan boğa (3 yıl önce)
    bunların isimlerini, iş yerlerini açıklayın ki alış veriş yapmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Raşit (3 yıl önce)
    Ellerinize sağlık bu zihniyettte olanlar Güzel ülkemin ilerlemesini istemeyen stokçu kazıkçı insanlardır. Birde Tecde Güngör caddesindeki eczaneler esnaflar bi denetlense.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Ali (3 yıl önce)
    Asıl virüs bunlar. Yatacak yeri yok bunların. Bu olayı fırsata çevirmek hainlikle aynıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    S.K ait eczane bunu direk şu eczane diye yazarsanız bizde böyle sahtekarlardan alışveriş yapmayız lütfen tam ismini yazın hangi eczane ise
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    eczaneye o ceza az olmuş, 10 bin tl çok az olmuş. zaten tüm ulusal haber sitelerinde ve bakanlığın sitesinde isimlerini açıkladılar. siz neden yazmıyorsunuz ki? vatandaş öğrensin kim dolandırıcı, fırsatçı, üçkağıtçı, bir daha oralardan alış veriş yapmayalım. onlara en büyük ceza müşterisiz kalmalarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru söylüyorsunuz. Meslekten men edilmeli.. En azda 100.000 TL ceza vermeli..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    F.K oğluda Eczacı aynı zamanda Ak Parti gençlik kollarında helal olsun ????
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (3 yıl önce)
    https://www.haberturk.com/fahis-fiyat-uygulayan-firmalar-aciklandi-2633397-ekonomi Malatyada yer alan fırsatçı 2 firmayı bu adreste bulabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan bey (3 yıl önce)
    Bakanlık zaten ifşa etti. Siz neden sadece baş harflerini yazıyorsunuz ki. Merak edenler internetten bakabilir. Eczane kışla caddesinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıççı (3 yıl önce)
    İsimlerini açıklayın bilelim, bu firsatcilarin
    0
    0
    Yanıtla