SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan 66 Proje..

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da, '2006-2007 öğretim yılı ilköğretim öğrencilerine yönelik fen bilimleri ve matematik proje çalışmaları' kapsamında incelenen projelerden Bölge Bilim Kurulu'na gönderilmesi uygun görülenler belirlendi.

Öğretmen Sıdıka Avar Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde 5 Mart'ta başlayan değerlendirme toplantısı sonucunda, kurula gönderilen 466 projeden 244'ünün Bilim Kurulu'na gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik 'matematik ve fen bilimleri proje' çalışmasında Bilim Kurulu Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Aksakal başkanlığında bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Rıfat Çolak, Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ve Prof. Dr. Sait Çelik ve Bölge Çalışma Koordinatörü Oğuz Tapan, İl Çalışma Grubu üyelerinin tamamı ile Mardin, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Batman, Bitlis, Siirt, Hakkari, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinden gelen il çalışma grubu üyelerinin katılımıyla, '2006-2007 öğretim yılı ilköğretim öğrencilerine yönelik fen bilimleri ve matematik proje çalışmaları' kapsamında incelenen projelerden Bölge Bilim Kurulu'na gönderilmesi uygun görülenler belirlenmiştir.

Buna göre 12 ilden 466 proje bölge çalışma grubuna intikal etmiş olup, 163 adet fen bilimleri, 81 adet matematik olmak üzere toplam 244 adet proje uygun görülerek Bölge Bilim Kurulu'na gönderilmiştir" denildi.

İllerde hazırlanan projelerden bilim kuruluna gönderilen projelerin illere göre dağılımı ise şöyle:

"Fen bilimleri; Adıyaman 5, Batman 6, Bitlis 3, Diyarbakır 18, Elazığ 39, Hakkari 6, Malatya 50, Mardin 12, Siirt 10, Şanlıurfa 9, Şırnak 1, Van 4,

Matematik; Adıyaman 5, Batman 1, Diyarbakır 15, Elazığ 19, Hakkari 2, Malatya 16, Mardin 9, Siirt 3, Şanlıurfa 8, Şırnak 2, Van 1 olarak belirlendi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız