SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Adaydı

A- A+ PAYLAŞ

"Ergenekon Operasyonu"nun son dalgasında tutuklanan isimlerden Avukat Emcet Olcaytu, Malatya'da belediye başkanı ve milletvekili adayı olmuştu.

Gazeteci Tuncay Özkan, Polis Müdürü Adil Serdar Saçan, Albay Tanju Güvendiren ve eski belediye başkanı Dr. Gürbüz Çapan'ın tutuklandıkları son dalgada gözaltına alınan Olcaytu, aslen Malatya- Darendeli. Bu operasyonun bir başka tutuklusu olan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Darendeli bir aileye mensup olan annesinden dolayı akrabası. Aydınlık dergisi ve Ulusal Kanal Hukuk Müşaviri olan Olcaytu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İP lideri Doğu Perinçek’in de hukuk danışmanı.

Aydınlık dergisinde yazılar yazan Olcaytu, son dönemde “Ergenekon soruşturmasının hukuk dışı yönleri” ile ilgili yazılar kaleme alıyordu.

Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun bombalı bir suikast sonucu 1978 yılında öldürülmesinden sonra 1979'da yapılan seçimlere Avukat Olcaytu, Türkiye İşçi Köylü Partisi (TİKP) adayı olarak katılmıştı. Olcaytu, 22 Temmuz 2007'deki erken genel seçimlerde de İşçi Partisi (İP)'nin Malatya 4. sıra adayıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız