SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Adıyaman'a Gönderildi

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca mevkiinde şehit olan Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'a getirildi ve devlet hastanesi morguna konuldu.

Van'dan askeri uçakla Malatya'ya, oradan da Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne ait minibüsle Adıyaman'a getirilen Şehit Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesini yüzlerce kişi karşıladı. Konvoy halinde Adıyaman Devlet Hastanesi'ne getirilen şehit cenazesinin morga konuluşunda Adıyaman halkı tek yürek oldu. Şehit cenazesi gelmeden saatler öncesinden hastane morgunun girişinde toplanan kalabalık, şehit cenazesinin gelişiyle birlikte sloganlar atarak terör örgütüne lanet yağdırdı.

Tekbir getiren grup, şehit cenazesinin hastane önüne gelişi esnasında alkışla tempo tuttu. Morg dışında bekleyen kadınlar ise zılgıtlar çekerek, ağıtlar yaktı.
Şehidin annesi Feride Doğan, babası Remzi Doğan, ağabeyleri Hüseyin, Mehmet, ablası Hanım ile kardeşleri Kezban ve Esma, şehidin yakın akrabalarının kolları arasında hastane morgunun girişine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut, jandarma tarafından çıkartılarak omuzlarda morga konuldu. Şehit yakınları, Er Abdurrahman Doğan'ın cenazesini gördükten sonra morgdan çıkartılırken, sinir krizleri geçirdi. Şehit babası Remzi Doğan, morg çıkışında kapının önünde bulunan askere sarılarak ağladı.

Şehit cenazesinin karşılanmasına Adıyaman Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit cenazesi, bugün Ulu Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra merkeze bağlı Çemberlitaş köyünde toprağa verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız