SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Almanya'ya AB Projeleri Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan, Vali Yardımcısı Engin Durmaz başkanlığında, bazı daire müdürlerinin de yeraldığı bir heyet Almanya'ya gitti. Heyetin Avrupa Birliği hibe kredileri ve projeler konusunda inceleme gezisi yaptığı belirtildi. Mannheim'de Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'ni de ziyaret eden heyetin başkanı Durmaz, 17 yıl sonra geldiği Almanya'da "Akıl verecek kimse bulamama" sevincini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Durmaz başkanlığında; Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kurdoğlu, Valilik Yazıişleri Müdürü Durmuş Doğan, Dernekler Müdürü Mehmet Şahin, DSİ Şube Müdürü Mehmet Albostan, Türkiye İstatistik Kurumu Şube Müdürü Semsettin Özcan'ın yeraldığı heyetin, Avrupa Birliği Proje aşamasında neler yapılabileceği hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Almanya'ya yaptıkları ziyarette Merkezi Mannheim'da bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'ni ettikleri bildirildi.

İlk önce Stuttgart'a gelen ve daha sonra Mannheim'a geçip, buradaki Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'ne uğrayan Malatya Vali Yardımcısı Engin Durmaz ve beraberindeki heyeti karşılayan dernek başkanı Murat Alabaş, onurlarına bir yemek verdi. Daha sonra dernek binasında misafirlere hitaben bir konuşma yapan Alabaş, Malatya'ya derneğin gerçekleştirdiği yardımlar hakkında bilgiler verdi.

Malatya'mızın en önemli geçim kaynağı olan kayısının Avrupa'da tanıtımının yeterli derecede yapılamadığından dert yanan Murat Alabaş, bu konuda düzenlenen gıda fuarlarında belli bir miktarın tanıtım amaçlı dağıtılmasının gerektiğini dile getirdi.

Ardından söz alan Avrupa Malatyalılar Derneği İkinci Başkanı Kenan Nalcı, Malatya'ya mutlaka uluslararası trafiğe açık bir havaalanı yapılmasının zamanın geldiğini hatta bu konuda geç kalındığını söyledi. Nalcı, böylece Doğu bölgesindeki illerimize Avrupa'dan gidecek olan gurbetçilerimize de büyük kolaylık sağlanacağını ve bu konuda Vural Öğer ile de diyalog içerisinde yapılacak olan çalışmaları takip ettiğini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Engin Durmaz ise, kısa bir süre önce atandığı Malatya Vali Yardımcılık görevinden ayağının tozuyla geldiği Avrupa'daki Malatyalılar ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 1989 yılında da Almanya'ya geldiğini belirten Durmaz, bu ziyarette vatandaşlarımıza akıl verdiğini fakat bu geçen zaman zarfı içerisinde akıl verecek kimse bulamadığını bunun ise olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı.

"Avrupa Birliği'ne girmiş bir ülkenin inşallah aslanları sizler olacaksınız" diyerek konuşmasını sürdüren Vali yardımcısı, "Olmazsanız bizleri bir daha davet etmeyin, çalışmazsanız da Türküz diye sokaklarda dolaşmayın"dedi.

Malatya'dan giden heyetin, inceleme gezisini önümüzdeki hafta başında tamamlayacağı ve Malatya'ya döneceği öğrenildi.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız