SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Aramaya Destek

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arama çalışmalarının devletin tüm imkanlarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yetkililerden düşen helikopterle ilgili brifing aldıktan sonra basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "BBP Genel Başkanı, siyasette değerli arkadaşım Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmaları, olayın duyulmasından hemen sonra başlamış, gece boyunca şu ana kadar devletin bütün imkanlarıyla sürdürülmüştür" dedi.

25 Mart tarihinde Çağlayancerit ilçesinden kalkarak Yozgat'a gitmekte olan helikopterin Göksun ilçesi civarında düştüğünün tahmin edildiğini belirten Erdoğan, "Helikopterde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündüğ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, Sivas belediye meclis üyesi adayı Murat Çetinkaya, İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş, pilot Kaya İstektepe bulunmaktaydı. Dün 15.45 civarı İsmail Güneş'in 112 acil servise yaptığı telefon ihbarı sonucu arama çalışmaları hemen başlatıldı. Çevre illerden ekipler bölgeye sevk edildi. Olayın duyulmasını müteakiben Başbakanlık Kriz Merkezi teyakkuza geçirilerek ilgili tüm kurumlarla koordinasyon sağlanmış, İçişleri, Ulaştırma Bakanlığı yoğun bir çalışma başlatmıştır. Telefon sinyalleri üzerinden tarama işlemi gerçekleştirilmiş, arama çalışmaları yoğunlaştırılmıştır.

İncirlik'ten bir helikopter, Malatya'dan ambulans ve arama kurtarma olmak üzere 2 adet helikopter, Merzifon'dan bir adet arama kurtarma helkopteri bölgeye sevk edilmiştir.

Diyarbakır'dan Casa tipi arama kurtarma uçağı kaldırılmıştır. Uçak ve helikopter, kar yağışı ve sis gibi olumsuz hava koşullarına rağmen bölgede görev yapmış, sadece yakıt ikmali için ayrılmışlardır. Meteoroljik şartların kötüleşmesi üzerine havadan arama çalışmalarına ara verilmiştir. Gece görüş sistemine sahip helikopterlerlerinin, yoğun sis ve kar fırtınası arama çalışmalarını istenen düzeyde olmasını engellemiştir. Alan taraması baz istasyonlarından alınan koordinatlara göre yapılmıştır.

Jandarma unsurları bölgeye sevk edilmiştir. Hem karadan hem havadan arama çalışmaları sabah 04.30'da tekrar başlatıldı. İçişleri Bakanı dün gece bölgeye intikal etmiş, çalışmaları koordine etmiştir. Arama çalışmaları Genelkurmay tarafından girevlendirilen helikopterlerin yanısıra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopterle havadan, 2 özel tim ve bir jandarma komandoı bölüğü, bine yakın köy korucusu, polis özel hareket timi, sivil savunma birlikleri, 60 akut personeli ile karadan çalışmalar
sürdürülmektedir. Karadan yürütülen çalışmalara 2 bin kişi katılmaktadır. İçişleri Bakanı başta olmak üzere askeri ve mülki amirleri, Emniyet Genel Müdürü, Adana Jandarma Bölge Komutanı gelişmeleri yakından takip etmektedir. Arama çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız da katılmaktadır. Devletin tüm imkanları seferber edilerek, büyük bir gayretle çalışmalar sürdürülmektir. Arazi ve hava şartlarının elverişsizliği netice almamızı güçleştirmektedir. Başta kazazedelerimizin
aileri olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sabır temenni ediyorum. Helikopterde bulunan değerli arkadaşlarımızın yakınlarına ve milletimize geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız