SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Arayan Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:37
Malatya'dan Arayan Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ''Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk, Özürlü ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı'' geçen ay 55 bin 204 defa arandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ''Alo 183'' hattına, geçen ay, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) konusunda 4 bin 458; kadına yönelik şiddetle ilgili 275; çocukların ihmal ve istismarına ilişkin 58 çağrı geldi. Arayanlardan 2 bin 405 kişi talepleri doğrultusunda ilgili uzmanlara yönlendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, en fazla 7 bin 295 çağrıyla engelli hizmetlerine ilişkin konularda aranırken, bunu 2 bin 916 çağrıyla kadın hizmetleri ve bin 2 çağrıyla çocuk hizmetleri izledi.

Engellilere yönelik hizmetlere ilişkin arayanların 4 bin 498'i ÖMSS ve yerleştirmelerle ilgili bilgi almak isterken, bin 148 kişi evde bakım ücretlerini sordu. Muhtaç aylıkları da en fazla soru gelen konular arasında yer aldı.

Kadınlara yönelik hizmetlerde ise bin 179 çağrı danışmanlık konusunda geldi. Bunu 980 aramayla konukevi için bilgi almak isteyenler izledi. Ayni nakdi yardımlar da en sık sorulan konulardan biri oldu.

Çocuk hizmetlerinde 389 çağrıyla en çok ayni nakdi yardımlar sorulurken, 28 kişi ise bakanlıktan iş istedi.

En fazla arama 200 çağrıyla İstanbul'dan yapıldı. Ankara'dan 142 İzmir'den ise 97 arama yapılan bakanlığa, Ordu, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Bartın, Amasya, Ardahan, Bayburt, Çankırı, Düzce, Kırıkkale, Kilis ile Malatya'dan telefon gelmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız