SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Bakan Olacak mı?

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:26:48
Malatya'dan Bakan Olacak mı?
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık görevini bırakacak olması nedeniyle, 27 Ağustos'taki kongrede partinin genel başkanlığını ve aynı zamanda da Başbakanlığı üstlenerek 62'nci hükümeti kuracak isim henüz belli olmazken ve kabine hesapları yeni başbakanın kim olacağına göre değişirken, Hürriyet'e göre tüm senaryolar için geçerli olan bazı noktalar netleşmeye başladı. Hürriyet'te Nuray Babacan ve Turan Yılmaz imzasıyla yayınlanan kulis haberine göre, kabinedeki 3 dönemlik bakanların büyük kısmı görevine veda edecek. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinden isimler ise hükümete girecek.

Yeni kabinede görev alabilecek, yerlerini muhafaza edecek ya da görev yerleri değiştirilecek olan bakanlarla ilgili ayrıntılı bilgiler söz konusu kulis haberinde yeralırken, "muhtemel bakanlar" arasında AKP'nin 5 Malatya milletvekilinden hiçbirinin adı geçmiyor.

Hürriyet'in haberine göre, "..AK Parti kulislerinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bülent Arınç ve Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın görevlerinin sona erebileceği iddia ediliyor. Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ile Nurettin Canikli’nin yanı sıra Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un ise yeni kabinede yer alacakları ifade ediliyor.

Perfonmansıyla parti içinde destek gören Babacan’ın görevinden alınması, kabinedeki en önemli görev değişikliklerinden biri olacak. Kulislerde, bu görevi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, Şimşek’in görevini de Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin üstlenebileceği konuşuluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da bir son dakika sürpriziyle yerini EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’a bırakabileceği öne sürülürken, en büyük sürprizin ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konusunda yaşanabileceğinden söz ediliyor. Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’ndan Başbakan Yardımcılığı’na kaydırılabileceği iddia ediliyor. Bu durumda, Adalet Bakanlığı’nı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un üstlenebileceği ifade ediliyor.."

Haberin tamamına aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27008031.asp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız