SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Bilgi Almaya Geldiler"

0
Güncellendi - 2016-03-13 01:03:48
A- A+ PAYLAŞ

Pek çok ilden yetkililerin Türkiye’nin toplu taşım amaçlı ilk teleferik özeliğindeki hattı incelemek için Ankara’ya geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu, bu tür hizmetlerin kendi illerinde de verilebilmesi için teknik destek talebinde bulunduklarını söyledi.

Gündoğdu, Türkiye’nin toplu taşım amaçlı ilk teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe Hattı’nda incelemelerde bulunarak, personelden çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan Şentepe Antenler Bölgesi’ne kadar ücretsiz olarak çift yönlü verilen teleferik hizmetinden tüm Başkentlilerin ücretsiz olarak faydalanabildiğinin altını çizen Gündoğdu, günlük ortalama 25 bin kişinin taşındığını kaydetti.

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Gündoğdu, “Ankara’nın diğer bölgelerinde de bu hizmeti devam ettirmeyi düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in bu konuda bize verdiği talimatlar var. Raylı Hizmetler Daire Başkanlığımız ve diğer ekibimizle birlikte bu hizmeti Ankara'mızın diğer semtlerine de sunmak için projelendirme çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

10’ar kişilik toplam 108 kabinin çalıştığı teleferik hattının ilk etabının 1400 metre, ikinci etabının ise 1820 metre olduğunu vurgulayan Gündoğdu sözlerine şöyle devam etti:

"Dört istasyondan oluşan hat boyunca kabinler, 6 metre/saniye hızla hareket ediyor ve istenildiği takdirde bu yavaşlatılabiliyor. Metro seferleriyle koordineli bir şekilde çalışan ve ortalama 15 dakika içerisinde Yenimahalle’den Şentepe’ye varan teleferik kabinleri ile vatandaşlar hem ulaşım imkanına kavuşuyor hem de muhteşem bir Ankara seyri yaşayabiliyor.”

"TEK İSTEĞİMİZ ZARAR VERMEDEN FAYDALANILMASI"

Gündoğdu, “Bu hizmetten faydalanan tüm vatandaşlarımızdan tek istediğimiz teleferiklerimize zarar vermemeleri. Kapısını açmaya, camları kırmaya, yazılar yazmaya, hatta kapıları açarak aşağılara bir şeyler atmaya bile çalışıyorlar. Bu gibi olayları güvenlikçi arkadaşlarımız vasıtasıyla tespit ediyoruz ve gerekli cezai işlemleri uyguluyoruz. Her kabinde güvenlik gerekçesiyle kamera sisteminin bulunuyor, bu bir kamu hizmetidir ve ücretsizdir. Zarar vermeden herkes bu kamu hizmetinden faydalansın istiyoruz” diye konuştu.

Gündoğdu, aralarında Van, Malatya, Çanakkale’nin de bulunduğu birçok ilden bu sistemi nasıl yapıldığına ve işletildiğine dair bilgi almak isteyen yetkililer geldiğini belirterek, "Talep üzerine biz de yetkili arkadaşlarımızı oralara göndererek, teknik destek veriyoruz. Bu konuda müthiş bir talep var” dedi.

Gündoğdu, oluşabilecek herhangi bir elektrik kesintisi durumunda teleferikte 8 saat kesintisiz hizmet verebilecek bir jeneratör sistemi bulunduğunu ve bu sistemin de devre dışı kalması durumunda iki adet acil sürüş motorlarının devreye girdiği bilgilerini verdi.

Ankara- iha

EGO GENEL MÜDÜRÜ BALAMİR GÜNDOĞDU, TÜRKİYE'NİN TOPLU TAŞIMA AMAÇLI İLK TELEFERİĞİ OLAN YENİMAHALLE-ŞENTEPE HATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU. (İHA/ANKARA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • OZAN (8 yıl önce)
    Bana göre Beydağı tarafından gelenler için iyi bir ulaşım aracı olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • SON OSMANLI (8 yıl önce)
    al ıste, teleferıgı eglence aracı olarak goren mentalıte,, lunaparkta kalmıs aklı bellıkı, la o teleferık degıl salıncak:)))teleferık eglence, metro tren, yol kopru tunel dogaya aykırı, agac falan kesılıyormus gıbı sacmalıklarla engellenmeye calısılır, pekı nasıl olacak, sıhırlı degnekte yokkı abra kadabra yapsınlar... sehrın gelısımı cazıbe merkezı olmasınden once yapılması gereken sey onu kaldırabılecek ve takdır edecek zıhnıyetlerın gelısmesı gerekıyor... art nıyetle yaklasırsan bembeyaz süt bıle kapkara olur kararan gôzünûzde..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (8 yıl önce)
    Teleferik ancak eğlence aracı olur ulaşım aracı olmaz...göz boyama...
    0
    0
    Yanıtla
  • UYUTULAN MALATYA (8 yıl önce)
    Hani nerde icraat? Hukumet kurulali kac ay oldu kac toplanti yaptilar? Cazibe merkezi olacakti Malatya kalkinma bakani destek veriyordu hani Hep laf
    0
    0
    Yanıtla