SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Bir Bakan Olsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:27
A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı ve AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

AKP İl Binası’ndaki basın toplantısında konuşan Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Malatya için en büyük hedefimiz ikinci bir devlet üniversitesini kurulmasıdır. Bu konuda Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı ile birlikte Üniversitemiz rektörü ile bir görüşmemiz oldu. Gerekli yazışmalar oldu. Sayın valimizin başkanlığında önümüzdeki günlerde sayın başbakanımız ile bir görüşmemiz olacak. Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesini kurulması noktasında alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda. İnşallah ikinci bir devlet üniversitesini Malatya’ya kazandırmaya gayret sarf ediyoruz” dedi.

Hızlı tren ile ilgili olarak da konuşan Öz, “Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan demir yolları ağları geçtiğimiz 60-70 yılda hiçbir işlem yapılmadı. En büyük hedefimiz Sivas-Çetinkaya istikameti üzerinde Malatya’ya akabinde Elazığ ve Diyarbakır istikametine gidecek olan demiryolu yüksek hızlı trenin şuanda fizibilite çalışmaları yapılmakta. Fizibilite çalışmalarının bitiminden sonra proje ihalesi yapılacak. Hızlı tren 2023 hedeflerimiz arasında mevcut, 2023 uzun bir zaman. Daha kısa bir süre içerisinde hızlı trenin hizmete girmesi için gayret sarf edeceğiz” diye konuştu.

Ömer Faruk Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her şey bu millet için. Bu ülkede yaşayan insanların dualarını alabiliyorsak, teşekkürlerini alabiliyorsak, hata bize oy vermeyenlerin de takdirlerini alabiliyorsak bu bizim için önemli bir faktördür.”

Kuzey çevreyolu ile ilgili değerlendirme yapan Milletvekili Öz, şunları söyledi:

“Çevreyolu konusunda çok değişik tartışmalar oldu. Sonunda Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar sonucunda çevreyolunun Kuzey’ine geçmesi konusunda karar alındı. Bu yolun projesi de tamamlandı. Bu yolun yapımı yatırım programına da alındı. Şuanda Kuzey çevreyolu yapımı şuanda yatırım programında. Bu güzergahta Belediye sınırları içerisinde olanlar, toplulaştırma sınırları içerisinde olanlar ve kamulaştırma yapılması gereken yerler var. Toplulaştırma ile ilgili olarak yapılan ihalenin sözleşmesi bile 1 yıllık süre aldı. Bundan dolayı toplulaştırma çalışması gecikti. Büyükşehir olmamanın dezavantajını yaşayarak orada bir 18 uygulaması gerekiyordu, orada yapılabilir miydi, yapılabilirdi, oradaki belediye başkanlarımızla bir toplantı ve bir organizasyonla, sonra her belediyenin kendi içerisinde imar düzenlemeleri ile bu işten çıkılabilinir miydi, çıkılırdı. Çıkılamadı, kaldı. Hükümet olarak da politikamız şu, bu ülkenin her tarafını çevreyolları ile duble yollarla kapatalım. Ama bir şartımız var, kamulaştırma yapmayalım. Bunu belediyeler 18 uygulaması ile veya Tarım Bakanlığı toplulaştırma projeleri ile gerçekleştirsin, kamulaştırma için verilecek paralar yolların yapımı için kullanılsın. Kamulaştırma yapılmadığı içinde bizim buradaki arkadaşlarımız da muhakkak 18 uygulaması yapması gerekiyordu, onu yapamadık. Toplulaştırma ihalesi uzun sürdü ve akabinde yapımı da, çalışma da uzun sürdü. Bu sebepten dolayı gecikti. Kuzey Çevreyolu ne olacak diye sorunlara bunu söylüyorum. Bir şey daha söylüyorum; yatırım programında kamu-özel ortaklığıyla yapılmasıyla ilgili 2013 yatırım programında mevcut. Ama bizimle beraber Türkiye’de 4-5 tane yol daha var aynı şekilde. Kamu-özel ortaklığı şuanda görünmüyor. 18 uygulamasını bitirebilirsek, toplulaştırmanın bir kısmı bitti, bununla ilgili çalışmaları bitirirsek, Kalkınma Bakanlığı nezdinde projenin milli bütçe ile yapılması ile ilgili bir karar aldırabilirsek, Kuzey Çevreyolu’na bu sene başlanabilir. Bunu belirtmek istiyorum. Çünkü Malatya’da en çok konuşulan bir konu bu.”

Öz, TOKİ tarafından yapılmakta olan stadyum ile ilgili olarak, “Stadyum ile ilgili hiçbir aksama yok. Müteahhit fazla kırım yapmış, zeminde fazla harcamış, 10 milyonun üzerinde zarar varmış, o bizim sorunumuz değil. Sayın valimiz müteahhit ile temasa geçti ve stadyum yasal süre içerisinde tamamlanarak hizmete girecek” ifadelerine yer verdi.

Aynı toplantıda konuşan Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Siyasi partilerin tamamının sorumluluğu şudur; milletimiz neyi arzu ediyor, hangi alanda gelişmek istiyor, hangi alanda gelişmek istiyor, bunun önünü açmak, burada proje üretmek gerekir. Peki siyasi partiler bunu yapmıyor diye AK Parti yolundan dönecek mi? Hayır dönmeyecek. Millete verdiğimiz sözün sonuna kadar arkasında duracağız. Çünkü bu parti kökleri çok derinde olan bir çınarın filizidir. Bu filiz İnşallah 2023 yılında tam bir çınar haline gelecek ve 2071 yılında da öyle ümit ediyordum tüm mazlumları altıda gölgesi altında toplayacak bir çınara ulaşacaktır. Ülkemiz ve hedefimiz büyüktür. Dolayısıyla biz Türkiye’de ve Türkiye’yi, dünyada her mazlumun yanında olan, kendi fukarası ile dünya insanlığına bir alternatif bir medeniyetin temsilcisi olarak yoluna devam edecektir. Bugün bizlerle, 2023 ‘de sizlerle, 2071’de de torunlarımızla, torunlarımızın çocukları ile bu çınar büyümeye devam edecektir. Bizi yolumuzdan kimse ayırt edemez, bizi kimse yolumuzdan alamaz. AK Parti siyasete yeni hedefler koymuş, yeni ilkeler getirmiştir. Bu ilkeler millet tarafından desteklenmiştir. Bunlardan en önemlisi, diklenmeden dik durmaktır. Bu zor bir iştir. Ama AK Parti bunu göstermiştir. AK Parti demokrasinin namus kalesi olarak dim dik durmayı başarmış, demokrasiye karşı yapılan tüm saldırılara karşı, milletimize karşı yapılan tüm saldırılara karşı göğsünü siper etmiştir. Yeni nesil siyasi vizyonu ve siyasi hayatı İnşallah AK Parti’nin koyduğu ilkeler üzerinden şekillenecektir” ifadelerini kullandı.

Fındıklı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında ciddi bir fark var. Eski Türkiye devletin kutsal olduğu bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye milletin kutsal olduğu bir Türkiye’dir. AK Parti’nin temel felsefesi devletin değil, milletin kutsal olduğu bir Türkiye’dir. Ecdadımızda aynısını söylemiştir; insanını güçlü kıl ki devletinde güçlü olsun. Millet güçlü olacak ki devlet güçlü olsun. Dolayısıyla her şey millete hizmetkardır, devlet millete hizmetkardır, siyaset millete hizmetkardır. İşte işin temel felsefesi buradadır.”

AK Parti’ye yönelik yapılacak manipülasyon uyarısında bulunan Fındıklı, “Aklından şunu geçirenler varsa, ‘AK Parti’yi sandıktan yenemiyorsanız, AK Parti’yi milletten koparamıyorsanız, AK Parti’yi bir şekilde, AK Partililerin kafasını bir şekilde koparalım, bir takım manipülasyonlar yapalım.’ Sakın ha sakın böyle bir şeyi kimse denemesin. Bunu kim aklından geçiriyorsa, aklından çıkartsın. Çünkü bütün AK Partililerin kefeni sırtındadır. Hepimiz bu millet için, hepimiz bu ülke için, hepimiz bu vatan için, hepimiz özgürlüklerimiz ve geleceğimiz ve onurumuz için canımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu bütün dünyanın böyle bilmesi lazım” ifadelerini kaydetti.

“Malatya’ya bakan verilseydi, sorunlar daha kısa sürede çözülürdü” eleştirisi ile ilgili olarak Fındıklı, şunları söyledi:

“81 ilimiz var, 81 ilimiz de bakanlığı hak eder. Bakanlık bir memlekete verilmiş bir yatırım değildir. Bunun olması veya olmaması, Malatya’nın problemi olmaması gerekir. Çünkü Malatya hizmetlerini Bakan yok diye eskitmiyor, Malatya, Bakan var diye de hizmetlerini arttırmayacak. Dolayısıyla AK Parti popülist siyaseti gündeminden çıkartmış ve reel siyaset üzerinde çalışıyor. Makul olan hangi yatırım varsa onlar yatırım programına alınır.”

Milletvekili Öz, bu esnada araya girerek, “Sayın Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı bey ile uyumlu çalışıyoruz. Ben burada Mücahit beye muhalefet ediyorum. Malatya’da bir vekilin Bakan olması, ben inanıyorum ki Malatya’ya gelecek hizmetleri arttırır. Ancak, Malatya’da Bakan yok diye hizmette bir aksama yok. Kamu yatırımlarının en azla pay alan illerden birisi Malatya’dır. Malatya, bakanı olan illerden de fazla yatırım aldığı iller var. Çok net söylüyorum. Ama Malatya’da bir tane bakan olmuş olsa, bu hizmetler kat ve kat arttırma imkanımız olabilir” sözlerini kullandı.

Fındıklı ve Öz’un konuştuğu basın toplantısına  İl Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez ile partililer katıldı.

Basın toplantısının sonrasında Fındıklı ve Öz, basın mensuplarına ve partililere karanfil verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız