SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Bir Grup İmam Bana Geldi.."

0
Güncellendi - 2017-10-29 00:12:33
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeşilyurt İlçe yönetiminin üyelerin istifasına ilişkin, “Kavga zamanı değil, Malatya’da partinin önünü açma zamanıdır. Türkiye ve Malatya’nın gündemi bu kadar yoğunken, bu tür tartışmalarla partinin gündeme gelmesi son derece yanlıştır” dedi.

Malatya’da parti il binasında, İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, “Bizim delege seçimleri yapıldı. Yeşilyurt İlçe Başkanıyla konuştuk, arkadaşlarımızla da bir değerlendirme yapacağız. Parti seçime giderken, parti içi tartışmaları, kavgaları doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Kavga zamanı değil, Malatya’da partinin önünü açma zamanıdır. Türkiye ve Malatya’nın gündemi bu kadar yoğunken, bu tür tartışmalarla partinin gündeme gelmesi son derece yanlıştır” diye konuştu.

“EYLEM TAKVİMİ BAŞLATACAĞIZ”

Ağbaba, Hekimhan madeninin Divriği’ye nakline ilişkin, araştırma komisyonu kurulmasıyla ilgili önergenin hazırlandığını ifade etti.

Ağbaba, eylem takvimi başlatacaklarını ifade ederek, “Hekimhan madenleriyle ilgili maalesef şirket, Hekimhan ve Malatya’yı kandırmıştır. Bu konuda Hekimhan’daki bütün kuruluşlar bir araya geldi. Genel Müdürlük, Vali’yle görüşüldü, ona göre bir hareket planlayacaklar. Ama ben Bakanı’ndan Milletvekiline bütün siyasi partilere bir çağrı yapmak istiyorum; Malatya’nın toprağından çıkan madenlerin ekmeğinin başkaları tarafından yenilmesine izin verilmemesi gerekiyor. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaparak, eylem takvimi başlatacağız. Bu sadece bizim değil, Malatya’nın sorunu. Malatya’nın toprağından çıkan madenler, bir başka yere gönderilemez. Maden orada çıkınca Hekimhan, Malatya kazanıyor. Sadece orada çalışarak istihdam yaratılmak isteniyor. O madenlerin başka yere gönderilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"HODRİ MEYDAN, ERKEN SEÇİME GİDELİM”

Ağbaba, basın toplantısında, “Türkiye, 20 Temmuz’dan beri bir darbe süreciyle, Olağanüstü Halle yönetiliyor. Olağanüstü Hal, mecliste tekrar uzatıldı. 15 Temmuz’da darbe girişimini bertaraf eden meclis, maalesef 20 Temmuz darbesiyle yok sayılarak, OHAL ile Türkiye yönetilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Ağbaba, Türkiye’de erken seçim yapılması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

“Türkiye’nin yarısına yakın yerel yönetimleri darbeyle indirilmiş, kiminde kayyum kiminde AKP’nin yeni seçtiği memurlar tarafından idare edilmektedir. Belediyelerde darbe yapılmıştır. Birçok ilin belediyesinde kayyum vardır, birçok ilin belediyesi seçimle gelenler tarafından yönetilmiyor. ‘Biz seçtik, biz alırız’ anlayışı bizi seçim yapmamaya götürür. Bu kafayı Türkiye 250 yıl önce geride bıraktı. Türkiye’nin yarısında seçimle gelmeyen insanlar tarafından yönetildiği için ‘hodri meydan’ diyerek, erken seçim yapalım diyoruz. Erken seçim, Türkiye’nin tıkanmış demokrasisi için şarttır. Bir taraftan kendi belediye başkanlarını istifa ettiriyorlar. Yolsuzlukları varsa, gitmeleri gereken yer istifa ederek kurtulmak değil, yargıya teslim edilmeleridir. 16 Nisan’da ‘tak adamlık, diktatörlük’ dedik ya, diktatörlüğün ne olduğunu Türkiye görsün.”

“SİYASİ BİR KARARLA ALINIP, SİYASİ BİR KARARLA BIRAKILDILAR”

"Büyükada Toplantısı” davasında tutuklu olarak yargılanan 8 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesini de değerlendiren Ağbaba, “Büyükada’da toplantı yapan bir grup insan hakları savunucusu ‘casus, ajan’ diye yandaş medya tarafından köpürtülerek, cezaevine atıldı. “İnsan hakları savunucularının gözaltına alınmaları Türkiye’nin dünyadaki itibarını yerle bir eder, bu karar siyasidir’ dedik, ‘hayır’ dediler. Ama kararın siyasi olduğunu kendileri de gördüler. Cezaevinde yatan insan hakları savunucularının cezaevinden çıkması için eski Almanya Başbakanı Schröder’in aracı olduğu söyleniyor. Alın size bağımsız yargı. Bu insanların suçu olmadığını herkes biliyor, siyasi bir kararla alındılar, siyasi bir kararla tekrar bırakıldılar” ifadelerini kullandı.

“BAKANLAR ÖZEL UÇAKLARDAN İNMİYOR”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ‘özel uçakların bir kısmını sponsorların karşıladığını’ söylediğini ifade eden Ağbaba, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı, ‘özel uçakların bir kısmını sponsorlar karşılıyor’ diyor. AK Partili bakanlar özel uçaktan inmiyor. Hiç bu kadar israfın olduğu bir dönemi yaşamadık. Türkiye batmaya giderken, insanlar krizle kıvranırken 100 milyon dolara özel uçaklar satın alınıyor. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanının uçuşunu özel uçaklar sağlıyor. Ne karşılığı sağladığını da sormak istiyoruz” diye konuştu.

“İMAM OLARAK GÖREVE BAŞLIYORLAR AMA KADROLARI TEMİZLİKÇİ”

Ağbaba, vekil imam olarak atananların daha sonrada ‘kadrolarının temizlikçi’ olduğunu öğrencilerini belirterek, “Malatya’dan bir grup vekil imam bana geldi. Gençler, vekil imam olarak ilan verilmiş 2017’de, Uşak İl Müftülüğünden denilmiş ki ‘cami görevlisi olarak alınacaktır.’ Bunlarda uzak köylere gidiyorlar. Türkiye’de yaklaşık 5 bin tane böyle insan var. Göreve başladıktan 15 gün sonra ceplerine bir mesaj geliyor, diyorlar ki ‘geçici olarak size imam kadrosu verdik ama siz İş-kur kapsamında temizlik işçisi olarak görev yapacaksınız.’ Çocuğun biri bana, ‘babam beni imam sanıyor, kadrom temizlikçi.’ Aylardır haklarını arıyorlar yine CHP sesleri oldu” dedi.

“İSTANBUL’U 1994’TEN BERİ KENDİLERİ YÖNETİYOR”

Ağbaba, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin "CHP'nin burada belediyecilik yaptığı dönemi çok iyi hatırlıyorum, İstanbul'a en büyük ihaneti onlar yapmışlardır" açıklamasına ilişkin, “Utanmasa o siluetleri bozan büyük gökdelenleri, AVM’leri bizim yaptığımızı iddia edecek. 1994’ten beri İstanbul’u kendileri yönetiyor. 1994’ten beri İstanbul’da ne kadar haksızlık var, katliam varsa bunlar eliyle yapılmıştır. Topkapı Sarayı’nın bulunduğu yer, Koruma Kurulu kararıyla inşaata açılıyor. Kentler birbirine benzedi. ‘İhanet ettik’ diyor, bu ihanetin bedelini ödemeliler. Karadeniz’in yaylarından İstanbul’un boğazına kadar ihanet edilmedik bir yer yok. Türkiye’yi kötü yönettiler, ihanet ettiler” diye cevap verdi.

“İYİ PARTİ İŞÇİ, MEMUR, AKADEMİSYEN İÇİN İYİ OLMAYACAK”

Genel Başkanlığı’nı Meral Akşener’in yaptığı İyi Parti’yle ilgili de değerlendirmede bulunan Ağbaba, “Hayırlı olsun. İyi Parti, bizim ya da sosyal demokrasinin alternatifi olarak kurulmadı. Sağda bir boş alan olarak gördüler ki o nedenle kuruldu. Onların siyasi anlayışıyla bizim siyasi anlayışımız farklı. Onların düşüncesiyle bizim düşüncemiz farklı. Onlarla rejimin yaşaması için 16 Nisan’da hayırda buluşmuştuk ama Türkiye’yi yönetme ilkelerimizin farklı olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Sağ anlayış neyse aynı anlayış. İşçi için, memur için, akademisyen için, düşünenler için iyi olmayacak bir sağ anlayış olarak görüyoruz. İşleri rast gelsin” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Õcal (6 yıl önce)
    Sag , sol kutuplastirma yapmakdan birilerini otekilestirmeden konus, konus da alkis tutalim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Õcal (6 yıl önce)
    Iyi parti nin iyi olmayacagi dogruda saydigin isci memur vb. Icin Sol anlayis nekadar iyi oldu sayil vekil ne verdiniz cumhuriyetin kurulmasindan beri...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hıdır (6 yıl önce)Õcal isimli kullanıcı yorumuna
    Aferin ÖCAL
    0
    0
    Yanıtla
  • cumhuriyet i kurduk yetmezmi?sonra sen böyle konuşabilirmiydin.fakat yavaş yavaş eskiye dönüyoruz sen burada konuşamıyacaksın artık eleştiremeyeceksin öcallll
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskiye donmekten derken ne kadar haklisin bilimde, teknolojide dunya lideriyken artik toplu igne uretemez hale gelecegiz tüh tüh.Vay sizi gidiler anca konusuyorsunuz son 10 yılda ne urettiniz ne verdiniz bu ülkeye, oktaylar tek baslarina cumhuriyeti de kurmuslar ya siz ? Çok komik oluyorsunuz beyler hemde çooooook?
    0
    0
    Yanıtla