SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Bölgeye Atanmış

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:27:09
Malatya'dan Bölgeye Atanmış
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari Dağlıca'daki son terör saldırısında şehit düşen Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın, geçen yıl Malatya'dan Hakkari'ye atandığı bildirildi.

odatv.com'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın saldırıda şehit olan ve yaralanan asker sayısı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamasına karşın, şehit haberlerinin ailelerine verilmeye başlandığı, Yarbay Çelikcan'ın Bursa'daki ailesine de bir askeri heyetin haberi verdiği belirtildi.

Söz konusu haber şöyle:

"Hakkari Dağlıca’da PKK saldırısında şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan’ın şehit haberi Bursa’daki evine yasa boğdu. Askerlerin şehit Yarbay Çelikcan’ın evine gelirken çekilmiş görüntüler ortaya çıktı.

Şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi. Çelikcan'ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi.

Evli ve 2 çocuk babası şehit Yarbay İlker Çelikcan'ın evinin yanına taziye çadırı kuruldu. Şehit Yarbay son görev yeri olarak geçen yıl Malatya’dan Hakkari’ye atanmıştı."

Haberi ve diğer fotoğrafları, odatv.com'a aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://odatv.com/komutanin-sehit-haberini-boyle-getirdiler-0709151200.html

YARBAYIN KÖYÜNDE YAS..

Bu arada Yarbay İlker Çelikcan’ın Erzurum’un Olur ilçesindeki Köprübaşı köyünde büyük üzüntü yaşanıyor.

Acı haberi alan yarbayın yakınları sinir krizi geçirirken, ailenin yaşadığı Bursa’ya hareket etti. Mahalle Muhtarı Yener Çelikcan, şehit yarbay İlker Çelikcan’ın amcasının oğlu olduğunu, kendisinin 1983 yılında Kara Harp Okulunu kazanarak Ankara’ya gittiğini ve o tarihten bugüne kadar yurdun birçok bölgesinde görev yaptığını, en son görev yeri Malatya’dan geçen yıl Hakkari’ye atandığını söyledi. Şehit yarbayın 95 yaşındaki ninesi Dilber Çelikcan ise, torununun şehit olduğu haberinin ardından büyük bir şok yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken nine Çelikcan, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit yarbayın yengesi Pero Çelikcan ve Neriman Çelikcan da, Çelikcan’ın geçen yıl ailesiyle birlikte köye geldiğini söyleyerek, “Hiç kimseyi incitmezdi, duygusal birisiydi. Hiç kimseye bir şey olmuyor, olan ana kuzularına oluyor” diyerek hıçkırıklara boğuldular.

Şehit yarbayın evli ve iki çocuk babası olduğu, eşinin de doktor olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız