SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Bosna'ya Göçetmişler

A- A+ PAYLAŞ
TRT Şeş'de her hafta Perşembe günü yayınlanan Avrupa Sokakları (Li Kolanen Ewropa) programı bu hafta Kürtçe şarkı söyleyen Boşnak çocuk ile ekranlara geldi. 
 
Avrupa'nın birçok ülkesinde yaşayan gurbetçi Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatlarını ekrana taşıyan ve büyük beğeni toplayan Avrupa Sokakları bu hafta Bosna Hersek ile ekranlara geldi. Zeynep Kesken'in yönetmenliği Erhan Yıldırım'ın sunuculuğu ile farklı bir Avrupa'yı izleyici ile buluşturan programın konuklarından birisi ise Mehmet Kukuruzoviç. 18 yasındaki Boşnak Kukuruzoviç, Osmanlı döneminde Malatya'dan Bosna'ya göç eden bir ailenin ferdi. 
 
Türkçe konuşmayı Bosna Hersek'de eğitim veren Türk kolejinde öğrenen Kukuruzoviç, TRT Şeş ekranlarına Kürtçe şarkı söylüyor. Bosna Hersek'in en yüksek tepesi olan Beyaz Kale'den İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği 'Agir Ketye Dilêmın (Rındamın) isimli şarkıyı dile getiren Kukuruzoviç iki sene önce ise Türkçe Olimpiyatları finaline katılarak ülkesini temsil etmiş. Kürtçe konuşmasını bilmediği halde İbrahim Tatlıses'in şarkısını sevdiği için ezberlediğini söylüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız