SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'dan Çıkartmışlar!''

A- A+ PAYLAŞ

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Devlet Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak görev yapan Veli Sarı, kendi adına sahte kimlik düzenlendiğini farkedince şaşkına döndü.

Eşi ve çocuklarının aşılanması için sağlık ocağına giden Veli Sarı'nın, yapılan adres incelemesinde, nüfus kaydının Ankara'nın Altındağ ilçesine yapıldığı ortaya çıktı. Bunu öğrenen Sarı, Alaşehir Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu.

Yapılan incelemede, Veli Sarı adına düzenlenen sahte nüfus cüzdanının zayi ilanı verilerek Malatya'da çıkartıldığı, seri numarası dışında tüm bilgilerin aynı olduğu anlaşıldı. Öğrendikleri karşısında şaşkına dönen Veli Sarı, Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda
bulundu. Başına gelen ilginç olayı anlatan Sarı, "Eşim ve çocuklarımın aşı günleri gelmişti. Ben de yıllık izinde olduğum için ailemi alıp sağlık ocağına gittik. Görevli hemşireye nüfus cüzdanlarımızı verdik. Hemşire benim kaydımın Ankara Altındağ'a nakil yapıldığını söyleyince çok şaşırdım. Yaklaşık bir yıl önce nüfus kayıtlarımı Konya'dan Alaşehir'e nakil yaptırmıştım. Alaşehir'den başka bir yere da nakil yaptırmadığımı söyledim. Alaşehir Nüfus Müdürlüğü'ne yaptığım müracatta, benim adıma Malatya Merkez Nüfus Müdürlüğü'nden zayi ilanı verilerek 02 Eylül 2009 tarihinde nüfus cüzdanı çıkartıldığını, daha sonra da nüfusumun Ankara Altındağ ilçesine nakil yaptırıldığını öğrendim. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri savcılığa suç duyurusunda bulunmamı istediler. Ben de suç duyurusunda bulundum" dedi.

Adına düzenlenen sahte kimlikle bazı bankalara kredi başvurusu yapıldığını da belirten Sarı, "Savcılık bu olayla ilgili soruşturma başlattı. Kimlik bilgilerimin kötü amaçla kullanılmasından endişe ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız