SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan da Aranıyordu"

A- A+ PAYLAŞ
 
Kazan Vadisi'nde gerçekleşen operasyonda öldürülen PKK'lılardan biri 40 askerin katili çıktı...
 
Hakkâri'nin Çukurca ilçesi kırsalındaki Kazan Vadisi'nde gerçekleşen operasyonda öldürülen PKK'lılardan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 36 yaşındaki "Brusk Amed" kod adlı Mizbah Ezer'in Hakkâri alan sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Hakkında Erzurum ve Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet başsavcılıklarınca 9 silahlı ve bombalı eyleme katılmak suçundan yakalama emri bulunan Ezer'in 2005-2010 arasında PKK'nın sözde "Dersim Saha Komutanlığı" diye adlandırdığı Tunceli ve Karadeniz kırsalında faaliyet gösterdiği belirlendi.
 
9 ASKERİ ŞEHİT ETTİ
Ezer'in 9 Ağustos 2008'de Erzincan'ın Kemah ilçesinde aralarında Yarbay Mikdat Şamdancı'nın da bulunduğu 9 askerin şehit edildiği mayınlı saldırının emrini verdiği ve olayda bizzat yer almak suçundan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yakalama emri bulunuyordu. Tunceli kırsalında 23 kişilik grubun liderliğini yapan ve örgütün "Haydaran gücü" diye adlandırdığı Pülümür ilçesinde 5 yıl boyunca silahlı faaliyet yürüten Ezer, 5 Haziran 2007'de de Kocatepe Jandarma Karakolu'na saldırıyı düzenlemişti. Karakolun ihtiyaçlarını taşıyan aracı çalıp karakol bahçesine girerek saldıran Ezer ve beraberindeki teröristler 7 askeri şehit etmiş, 7'sini de yaralamıştı. Ezer saldırının talimatını vermek suçundan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aranıyordu. Ezer, Kemah ve Pülümür'deki saldırıların yanı sıra Giresun Şebinkarahisar, Tokat Almus ve Reşadiye, Gümüşhane Şiran, Ordu Mesudiye kırsalında da örgütün "Karadeniz Eyaleti"ne bağlı grup içinde yer alıp çok sayıda eyleme katılmak suçundan aranıyordu. Son olarak Çukurca'da 24 askerin şehit edildiği baskına da katıldığı belirlenen terörist Ezer, saldırının ardından kaçtığı Kazan Vadisi'nde barınıyordu.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız