SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'dan da Ayrılıyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Görev süresi dolan ve Rektörlük görevini Prof. Dr. Cemil Çelik’e devredecek olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr, Fatih Hilmioğlu, Rektör atamaları ile ilgili olarak “Herkes kendine yakışanı yapar” değerlendirmesinde bulundu.

VEDA ZİYARETLERİ..
İki dönem halinde toplam 8 yıl İnönü Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, veda ziyaretlerinde bulundu.

Valiliğe ve şehit aileleri ile gazilerin oluşturduğu Önce Vatan Derneğine ziyaretlerde bulunan Hilmioğlu, Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğini de ziyaret etti.

Burada dernek başkanı Ali Seydi Yücekaya tarafından karşılanan Hilmioğlu, basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Ziyarette konuşan dernek başkanı Yücekaya, 16 yıldır İnönü Üniversitesinde çeşitli görevlerde bulunan Hilmioğlu’nun yaptığı hizmetlerle Malatya’nın gelişiminde önemli katkılar sunduğunu belirtti.

12 yıldır İnönü Üniversitesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Hilmioğlu, “İdari görevler geçici görevlerdir. Görevler yapılır ve insanlar doğal olarak ayrılır. Bizde bu görev süremizin sonuna geldik. 16 yıl İnönü Üniversitesi’nde bulunduğum süreçte elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalıştık. Görevde kaldığımız süreç içerisinde İnönü Üniversitesini sıradan bir üniversite olmaktan çıkarıp saygın bir kurum haline getirdik. Şimdi sadece rektörlük görevim sona ermiyor, Malatya'dan da ayrılıyorum. Umarım yeni yönetimle yakalanan başarı yükselir. Bunlar olması gerekir. Umarım İnönü Üniversitesi çok büyük hizmetler verir“ dedi.

Basın mensuplarının İnönü Üniversitesinin en büyük sorununun kadro sorunu olduğu, yeni yönetimle birlikte bu sorunun çözülüp çözülemeyeceği sorusuna ise, “İnönü Üniversitesinin önünde bir takım sorunlar var. Umarım bu sorunlar giderilir. Bir takım sıkıntılara rağmen İnönü Üniversitesi bu gelişmeyi sağladı. Önündeki engeller kalktığı zaman gelişme sağlanır. Olur mu olmaz mı bilemeyiz. Sonunda bu kadro kanunu siyasi iradenin konusu. Yeni yönetimle bu başarılı olur mu olmaz mı hep birlikte göreceğiz” yanıtını verdi.

Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Cemil Çelik’in Veteriner olması nedeniyle bir tartışma olduğu noktasındaki soruya ise Rektör Hilmioğlu, “Hayırlı olsun. Başka değerlendirmem olmaz” karşılığını verdi.

Yeni rektör atamalar sonrası özellikle bazı Üniversitelerde sıralamanın değiştiği yine Akdeniz Üniversitesinde yapılan atama ile ilgili olarak bir soruya ise Hilmioğlu, “Yani Sayın Cumhurbaşkanının takdiridir. Söylenecek bir şey yok. Değerlendirme yapmak istemiyorum. Herkes kendine yakışanı yapar” diyerek atamalara tepkisini gösterdi.

ÜNİVERSİTEYE VEDA..
Bu arada Prof.Dr. Hilmioğlu, üniversitenin internet sitesinde yayınladığı veda mesajında ise şöyle dedi:

"Üniversitemizin Saygıdeğer Akademik ve İdari Personeli,

On beş yılı aşkın bir süreden beri görev yapmakta olduğum İnönü Üniversitesinden ayrılıyorum. Başhekimlik, Dekanlık ve son olarak Rektörlük gibi idari görevlerde bulunduğum toplam 12 yıllık süre içerisinde Üniversitemizin fiziksel, eğitsel, bilimsel, sağlık, sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda göstermiş olduğu büyük başarının gerçek sahibi olan siz Üniversitemizin tüm akademik ve idari personelini içtenlikle kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bundan sonra da Üniversitemizde çok daha önemli ve büyük hizmetler vereceğinize inanıyor ve bu yolda hepinize üstün başarılar diliyorum.

Hoşçakalın dileklerimle saygılar sunarım."

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Cemil Çelik'in atanması nedeniyle İnönü Üniversitesi Senato Salonu'nda Perşembe günü saat 09.00'da devir teslim töreni düzenleneceği öğrenildi.

ANKARA'YA GİDİYOR..
Gastroenteroloji uzmanı olan Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, emekliliğini isteyeceği, daha sonra da Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne geçeceği iddia ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız