SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da Başvuru Var

A- A+ PAYLAŞ
Resmi Gazete'de yayınlanan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Bedelsiz Arsa Tahsisi Yönetmeliği'ni değerlendiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, en çok başvuru yapılan iller arasında Malatya'nın da olduğunu söyledi. 
 
"Bu uygulamayla, 60 il merkezi ve 117 ilçede yer alan 196 OSB'de 10 bine yakın parseli girişimcilere tahsis edebileceğiz" diyen Bakan Ergün, Türkiye'de kalıcı bir zenginlik üretmesinin tek yolunun üretimden geçtiğini kaydetti.
 
"ATIL PARSELLER DEĞERLENDİRİLECEK"
 
 Ergün, "Hükümet olarak, son 9 yıldır, ülkemizde hem mevcut yatırımların büyümesine, hem de yeni yatırımların artmasına büyük önem verdik, yatırım ortamının iyileşmesi için çok önemli adımlar attık. Bu yatırımların nitelikli ve geleceğin ihtiyaçlarına uyumlu yatırımlar olmasına da özen gösterdik. Girişimcilerin önündeki ekonomik, siyasi ve bürokratik engelleri kaldırdığımız gibi, yatırımları teşvik edecek modelleri de devreye aldık.?Şimdi girişimcilere OSB'lerde kısmen veya tamamen bedelsiz arsa tahsisi dönemini başlatıyoruz. Böylece OSB'lerde atıl durumda kalan parselleri de üretim zincirine dahil etmiş olacağız. Yatırımcılara arsa tahsis ederken, OSB'nin bulunduğu bölgenin gelişmişlik seviyesine göre değişen oranlarda indirimler yapacağız. Bu indirim oranı, en az yüzde 50'den başlayacak, 4. bölgedeki il ve ilçelerimizde yüzde 100'e kadar çıkacaktır. Ayrıca teşvik programında yer alan büyük sektörlerde yapılacak olan yatırımlara da ülkemizin her bölgesinde yer alan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi yapacağız" dedi. 
 
Bu uygulamayla, 60 il merkezi ve 117 ilçede yer alan 196 OSB'de 10 bine yakın parseli girişimcilere tahsis edebileceklerini belirten Ergün, şunları kaydetti: "Bu parsellerin tamamını tahsis edeceğimizi kabul edersek, ortalama bir hesapla 3 milyar dolarlık yatırım ve 400 bin civarında yeni istihdam oluşturacağız. Bu tesislerde yapılacak olan üretim ve ihracat da ekonomiye son derece olumlu yansıyacaktır. OSB'lerde yapılan üretimin rekabet gücümüzü artıracak niteliklere sahip olması da ilave bir kazanç
olacaktır. Bu proje, bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltacak olması bakımından da son derece önemlidir." 
 
MALATYA'DA VAR 
 
Konuyla ilgili yönetmeliğin  Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Bakan Ergün, "Daha yönetmelik yayımlanmadan sadece 1 ay içinde 1000 civarında başvuru aldık. Bu yoğun ilgi, parselleri büyük oranda tahsis edeceğimizi göstermektedir. En çok başvuru yapılan illerin Van, Mardin, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır gibi illerimiz olması da son derece önemlidir. Bedelsiz arsa tahsisi uygulamasının ülkemize hayırlı olmasını diliyor, girişimcilerimizi bu önemli teşvikten yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız