SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da Gidilebilecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:32:02
Malatya'dan da Gidilebilecek
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Güvenlik Kururumu Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz 1 Kasım 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Almanya’da çalışan Türk vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de kullanma hakkına sahip olduklarını söyledi. 

Türk ve Alman vatandaşların sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Almanya Sigorta Kurumu (DRV) arasında 14-16 Mayıs 2013 tarihlerinde SGK Sivas Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye-Almanya Danışma Günleri düzenleneceğini belirten SGK İl Müdürü Yılmaz, “Danışma Günlerinde Sivas, Yozgat, Tokat, Gümüşhane, Erzincan, Malatya, Kahramanmaraş ve Kayseri ilerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (emeklilik, mamullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca olarak verilecektir” dedi.

Yılmaz, Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 12 26 veya 0312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Almanya’da bulunduğu esnada ki ikamet ve çalışma yerlerinde ait belgelerle gelmeleri gerektiğin ifade ederek, “Danışma Günleri SGK Sivas Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, 75 numaralı adreste 14 -16 Mayıs tarihleri arasında 09:30-17.00 saatleri arasında yapılacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız