SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da Hasta Gidiyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:45:42
Malatya'dan da Hasta Gidiyor
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu'da Erzurum’dan sonra tek tedavi merkezi olan Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi İyot Tedavi Merkezi’ne Bingöl, Tunceli, Muş ve Malatya’dan çok sayıda hasta geliyor.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde bulunan İyot Tedavi Merkezi bölgeye hizmet ediyor. İyot tedavisinin özel şartlarda gerçekleştirildiğini belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zehra Pınar Koç, hastaya ağız yolundan kapsül ya da sıvı olarak verilen radyoaktif iyotun, tiroid hücrelerinin büyümesini ve faaliyetini durdurduğunu söyledi. Doç. Dr. Koç, "İyot tedavi odaları özel olarak kurşunlanmış veya daha kalın beton kullanılmış duvarlarında bir oda sistemi, burada biz yüksek doz radyoaktif iyot tedavisi veriyoruz ve bu hastaları burada yataklı servisimizde takip etmemiz gerekiyor. Burada uyguladığımız tedavi, bu hastaların cerrahi ile çıkarılamayan kötü huylu, iyi huylu bütün tiroid hücrelerini yok etmeyi amaçlıyor. Radyasyon iyileştirici etkisinden faydalanıyoruz" dedi.

Hastaya sadece bir iyot kapsülü içirdiklerini, böylelikle kötü huylu iyi huylu bütün tiroid hücrelerini yok etmeyi amaçladıklarını dile getiren Doç. Dr. Koç, "Halk arasında bilinenin aksine bu tedavide çok aşırı şekilde tekrarlayan ve çok aşırı dozlar verilmediği sürece ileri ki dönemlerde hayatlarını etkileyecek çok ciddi bir yan etkiyle hem tedavinin ilk aşamasında hem de daha sonraki takip aşamasında çok ciddi bir yan etkiyle genel olarak karşılaşmıyoruz. Merkezimiz bu bölgede büyük bir alana hitap ediyor ve hastalarımızı buradan güvenle taburcu edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız