SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da İki Birinci

A- A+ PAYLAŞ

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları açıklandı. OKS’de Matematik-Fen (MF)ve Türkçe-Matematik (TM) puan türlerinde 97 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. Bu birincilerden 2’si de Malatya’dan çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Bakanlık Başöğretmen Salonunda OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çelik’in verdiği bilgiye göre, sınava 905 bin 930 aday girdi. Bunlardan 874 bin 709’unun puanı hesaplanmaya değer bulundu. 31 bin 221 kişi ham puan barajını aşamadı.

Çelik’in yaptığı açıklamaya göre, 100 net yapan öğrenci sayısı 263 olurken, tam net yapan öğrenciler 41 ilden çıktı. OKS-TM Puan türüne göre, 59 bin 822 aday 160 baraj puanını geçemezken, 814 bin 887 aday tercih yapmaya hak kazandı. OKS-MF puan türüne göre ise 33 bin 287 aday 160 puan barajını geçemezken, 841 bin 422 aday ise tercih yapmaya hak kazandı.

Çelik, 500 net puan alan OKS birincilerinin Türkiye geneline iyi bir şekilde yayıldığını bildirirken, en çok birinci 18 öğrenciyle İstanbul’dan çıktı. Ankara’da 10 öğrenci, İzmir’de ise 6 öğrenci birinci oldu.

MALATYA'DAN 2 BİRİNCİ
Malatya’dan ise 2 birinci çıktı. OKS’de birinci çıkan öğrencilerden biri Malatya TED Malatya Koleji Özel İlköğretim Okulu Hamit Doruk Aktan, diğeri ise Malatya Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu Nezaket Ezgi Güven olduğu belirtildi.

Nezaket Ezgi Güven, sonucu ilk duyduğunda bir maratonun bittiğini, bir maratonun başladığını düşündüğünü söyledi. Aile, dershane ve arkadaş ortamının çok önemli olduğunu belirten Güven, hedefinin Galatasaray Lisesi ile Bahçeşehir Fen Lisesi olduğunu belirtti.

Hamit Doruk Aktan'ın ise tatilde olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız