SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da Katıldılar

A- A+ PAYLAŞ

Bandırma Kuş Sevenler Derneği tarafından Türkiye çapında Irk ve Renk Kanarya Kuşları güzellik yarışması yapıldı.

Dernek Başkanı Ahmet Özata ve yönetim kurulunun organize ettiği yılın en büyük Kanarya Kuşu Güzellik yarışmasına Almanya dahil Türkiye'nin 45 ilinden yarışmacı Kanarya kuşları getirildi.

20 kişilik jüri heyeti en güzel kanarya kuşunu seçmek için dikkatlice kraterlerine göre kuşları 5 saat inceledi. Prenses Düğün salonunun 1.ve 2 katındaki 2 bin metre karelik alanda yarışmaya katılan kuşları izlemek için bin 925 seyirci geldi.

Dernek Başkanı Ahmet Özata, yaptığı açıklamada Kanarya kuşlarının 7 saatte 52 dalda yarıştıklarını belirtti.
Güzellik yarışmasına Almanya Köln'den 16, İstanbul'dan 134 adet, Ankara'dan 29 adet, İzmir'den 26, Samsun'dan 13, Antalya'dan19, Mersinden 15, Marmaris'ten 14, Manisa'dan 28, Sivastan 19, Malatya'dan 24, Balıkesir'den 15, Tekirdağ'dan 21, Konya'dan 48, Mersin'den 11, Trabzon'dan 41, Tokat Niksar'dan 5, Zonguldak'tan 45, Edirne'den 24, Kocaeli'nden 52 adet Kanarya olmak üzere 45 ilden gelen toplam 650 kuş özel kafeslerinde yarışmaya katıldı.

Başkan Ahmet Özata "1962 yılında kurulan derneğimiz her yıl geleneksel olarak Kanarya Kuşu güzellik yarışması tertipliyor, bu yıl 52 ayrı daldaki yarışmaya Almanya dahil Türkiye'nin 45 ilinden gelen 700 Kanarya sever vatandaş 650 adet en iyi ırk kanarya kuşu getirip yarışmalara katıldı. 37 ayrı ırktan kanaryanın katıldığı yarışmalar toplam 7 saat sürdü, yarışmalarda dereceye giren 260 kanarya kuşu sahibine kupa, madalya üstün başarı plaketi verdik, Kanarya kuşu güzellik yarışmasında İstanbul gurubundan Yorksarh ırkınla yarışa katılan Münir Bostancı Türkiye kanarya kuşu birincilik kupasını aldı, Grest ırkı kanarya kuşu dalında birinciliği Balıkesir Edremit'ten Murat Gündoğmuş, Renk kanaryaları dalında birincilik kupasını Bandırma'lı yarışmacımız Rıdvan Taner kazandı, ayrıca en kıymetli kanarya kuşlarından Yorksarh, 2 bin YTL, Norwich bin YTL, Border 2 bin YTL, Parizien 2 bin 500 YTL'den alıcı buldu" dedi.

30 yıldır Kanarya kuşu besleyen İstanbullu emekli öğretmen Yusuf Aslan "Meraklı vatandaşlar Kanarya kuşlarını 5 bin ve 10 bin YTL'den satın alıyor, kuş fiyatları araba fiyatlarına yaklaştı" diye konuştu.

Bandırma Kuşsevenler Derneği Başkanı Ahmet Özata, yarışmaya katılan 650 kanarya sevenden dereceye giren 260 kişiye kupa ve madalya verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız