SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan da Şikayet Varmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:14
Malatya'dan da Şikayet Varmış
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı'nda yapılan görev değişikliğinin, Ergenekon Davası'nın 3 gizli tanığına baskı yapıldığı, aynı durumun Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetlerinin gizli tanığının da başına geldiği iddiaları üzerine yapıldığı öne sürüldü.

Daire Başkanı Ali Uzuner'in, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın talimatıyla görevden alındığı, yerine Musa Çağlar'ın getirildiği yolundaki haber ve iddialar, Habertürk'te şöyle yer aldı:

"..EMNİYET Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Daire Başkanlığı'nda deprem oldu. Genel Müdür Mehmet Kılıçlar'ın talimatıyla Daire Başkanı ve Eski Başbakanlık Koruma Şubesi Müdürü Ali Uzuner görevinden alındı. İddiaya göre; Ergenekon davasında gizli tanık olarak ifade veren 3 kişiye, Tanık Koruma'da gorevli 4 polis, ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı yaptı. Yine iddiaya göre bu birimde görevli polisler, tanıklara ait bilgilerden yola çıkarak 3 kişi üzerinde baskı kurdu. Ergenekon yapılanmasıyla ilgili önemli bilgiler veren tanıklara, Ergenekon yapılanmasıyla ilgili ifadelerini değiştirmeleri konusunda baskı yapıldı.

TANIKLAR ŞİKAYET ETTİ 

Ergenekon davasının seyrini değiştirebilecek 3 tanık, kendilerine baskı yapıldığını gerekçe göstererek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. Benzer bir olayın daha önce Malatya'da görülen Zirve Yayınevi davasında da yaşanmasından dolayı, konu Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi. Şikayeti inceleyen Başsavcılık, elindeki bilgiler ışığında Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçti..."

Haberin tamamına aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.haberturk.com/gundem/haber/840540-gizli-taniga-baski-depremi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız