SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'dan Dünyaya Anlattınız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2 gündür süren "Doğadan Sağlığa Bitkiler" sempozyumunda strese dayalı yaşam koşullarında masaj yaptıranlara kayısı yağı da önerildi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen uluslararası katılımlı sempozyumda konuşan AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, "Bizler kayısıyı nasıl tanıtalım, dünyaya nasıl anlatalım, akademik çevrelerden kayısının sağlığa yararıyla ilgili programlar yapalım derken, sizler kayısının başkentine geldiniz ve sempozyum düzenliyorsunuz.

Doğadan Sağlığa Bitkiler konulu uluslararası katılımlı sempozyumda bitkilerin sağlığa yararlarını anlatıyorsunuz, aynı zamanda meyvelerin de yararlarını anlatıyorsunuz. Yararlı meyvelerin başında gelen Malatya'mızın dünyaca meşhur kayısının karaciğer rahatsızlığından tutun da, bağırsak sorunlarını çözmeye kadar birçok hastalıklara iyi geldiğini biliyoruz.

Konuşmacılar, strese dayalı yaşam koşullarında rahatlama yol ve yöntemlerinde, yani masajda kayısı yağının önerilmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Türkiye ve Malatya'dan dünyaya kayısıyı anlattınız, teşekkür ederiz" dedi.

Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi, sempozyumun Düzenleme Komitesi Başkanı ve Anti/Aging Estetik Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Çimen Karasu da, "Sempozyumda kayısının yararları da işlendi. Ana temamız, kayısının bilimsel özellikleri ile tanıtılması ve işlenmesi bilim adamları tarafından dile getirildi. Kayısıdan birçok yararlı bileşikler var. Bunların birçoğu detayıyla ele alınmamış bugüne kadar. Yeni yayınlarımızda, araştırmalarımızda, makalelerimizde bire bir işlemeyi düşünüyoruz. Kayısının farklı yönlerinin de ortaya çıkarılmasıyla ekonomiye daha fazla getirisi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sempozyuma İsviçre'den katılan Dr. Jean Pierre Naim de, kayısı ve diğer bitkisel gıdaların önemini sempozyumda anlattı. Kayısıyla ilgili soruları da cevaplandıran Naim, "Malatya kayısısı özellikle potasyum ve vitamin bakımından çok zengin bir meyve. Bunu kendi ülkemde de anlatacağım" diye konuştu.

Sempozyum sonunda Milletvekili Çalık, Malatya Belediye Başkan Vekili Erkan Mumcu ve İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdiresi Doç. Dr. Aysun Bay Karabulut'a katkılarından dolayı plaket verildi. Malatya Belediye Başkan Vekili Erkan Mumcu da, Anti/Aging Estetik Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Çimen Karasu'ya tepside kuru kayısı hediye etti.

Sempozyum sonunda düzenlenen standları gezen Milletvekili Çalık ve Prof. Dr. Karasu, kayısıdan saç boyası üretilmesi konusunda ilgi istediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız