SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Et Tavan Fiyatına Destek

0
Güncellendi - 2016-02-25 19:07:45
Malatya'dan Et Tavan Fiyatına Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Malatya Kasaplar Odasından kırmızı ette belirlenen tavan fiyatına destek geldi.

Malatya Kasap Pazarı’nda kırmızı ette belirlenen tavan fiyatıyla ilgili ortak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taneli ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan ve kasaplar katıldı.

Kırmızı et fiyatlarındaki dalgalanmalardan dolayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in emriyle et sektörü temsilcilerinin bir araya gelip toplantı yaptığını belirten Taneli, bu toplantıda Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ile Kasaplar Odası Başkanının da yer aldığını kaydetti. Yapılan toplantı sonunda karkas etin yağlı 21,80, yağsız 23,30 lira olarak belirlendiğini aktaran Taneli, ham dana, kesimlik dana, yerli dana canlı kilogram fiyatının 20 TL, ithal edilen dananın da 17-18 TL olması gerektiğini dile getirerek, tavan fiyat uygulamasını desteklediklerini belirtti. Taneli, “Kasaplar Odası Başkanı da yapılan tavan fiyat açıklamasını destekleyeceğini açıklamıştır. Bu yapılan tavan açıklamasını biz Malatya İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak Malatya’da uygulanması açısından gerek Kasaplar Odası Başkanıyla gerek fiili olarak kasaplarımızla fiyat belirlenmesi açısından görüştük. Ben en azından 5-6 ay kadar bir süre içerisinde fiyatların istediğimiz şekilde gideceğini ümit ediyorum. İnşallah herkes rahatlayacak ama kasap arkadaşlarımızdan en azından bu kırılgan dönemde sektörün selameti için belirlenen tavan fiyatına uymasını istiyoruz. Bu zamanda birbirimize yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan ise Kasap Pazarı esnafının belirlenen fiyata uyacağını söyledi. Çalışkan, “Kasap Pazarı esnaflarımız genelde buna uyuyor. İnşallah üreticilerimiz de bu konuda mağdur olmaz. Bugün Türkiye’ye et girmesi demek üreticilerimizin bitmesi demektir. Canlı hayvanın girmesi sıkıntı değil ama et girmesi halinde özellikle küçük üreticilerimizin yüzde 80’i batar. Biz de elimizi taşın altına koyup bakanımızın açıkladığı ve federasyonumuzun talimatlarına uyacağız. Arkadaşlarımızla güzel diyaloglar halinde fiyatlarımızı 30 ila 35 lira arasında değişti. Halkımızı Kasap Pazarına bekliyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız