SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Filistin ve Lübnan'a..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından, Filistin ve Lübnan'a 60 ton gıda ve ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Malatya Belediyesi önünde düzenlenen yardım gönderme töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Filistin ve Lübnan'da yaşanan olaylar nedeniyle hüzünlü günler yaşadıklarını belirterek, "1963 yıllını, Hükümet Meydanında yaptığımız mitingleri hatırlıyorum. Rumlar Kıbrıs’ta yaşayan Müslüman Türkleri katlediyorlardı. Bizde bu haksızlığı mitinglerle tenkit ediyorduk. O zaman, şu anda emekli olmuş bir meslektaşımız avukatımız, Birleşmiş Milletlerle ilgili konuşurken bunlar Birleşmiş Milletler mi? yoksa, Birleşmiş İlletler mi? diye soru yöneltiyordu. Hitap ettiği topluluğa Birleşmiş Milletleri teşkil eden milletlerin bir kısmı toplum menfaatleri söz konusu olduğunda taraflı davranmayı adet edinmişlerdi. Bu coğrafyada akan kan eğer müslümanın kanıysa, Türkün kanıysa onlar akan bu kanlara karşı duyarsız davranıyorlar. Lübnan’daki zulmü hep beraber yaşıyoruz. Daha önce yine bu coğrafyada zulüm yapanların neler yaptığını hep birlikte yaşadık. Gerek Balkanlar’da gerek Kafkaslar’da ve gerekse Ortadoğu’da. Oysa biz altı yüzyıl, yedi yüzyıl bu bölgede hükümdar olduk müslümanı, hristiyanı, yahudisinin bir kişinin burnunu bile kanatmadan muhafaza ettik. İnşallah dünya böyle güzel günlere gebe, bunun için dua edelim. Ama bu bölgede ızdırap çeken kardeşlerimizin bu ızdırabını paylaşma adına bugün Malatyalıların temsilcisi olarak bizler bir yardım konvoyu gönderiyoruz. İnşallah çok kısa zamanda Ortadoğu ve Dünya’nın bu konvoylara ihtiyaç duyulmayacak hale gelir. Bu sıkıntıları ve ızdırapları hep birlikte aşmamızı ve o güzel günlere ulaşmamızı ümit ediyorum. Bu vesile ile ben zulüm altında inleyen, zulme uğrayan, müslüman kardeşlerime Cenab-ı Hakk’tan sabırlar temenni ediyorum. Bu üzüntülü günlerin bir an evvel sona ermesi için Allah’a yalvarıyorum ve bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Malatya Belediyesi Esenlik Limited Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan, "20. yüzyıl medeniyetin açılımı olacak bir yüzyıl diye düşünmüştük. Ancak müslümanların hunharca katledilmesini gördükçe yüreklerimiz parçalanıyor. Bu yangının sönmesinde bir damla da olsa katkıda bulunabiliyorsak ve bir nebze de olsa acıları dindirebilirsek mutlu olacağız" diye konuştu.

Kızılay Derneği Malatya Şube Başkanı Dr. Ali Yalçın ise Malatya'dan bölgeye giden ilk yardımın gitmesini sağlayan Malatya Belediyesi ve şirketine teşekkür ederek, bunun örnek teşkil etmesini diledi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Kızılay Derneği Şube Başkanı Ali Yalçın'a, gönderilen 70 bin YTL tutarında ve toz şeker, makarna, un, kadın bağı, ayçiçeği yağı, bebek maması, ıslak mendilden oluşan 60 ton malzemenin irsaliye ve faturalarını teslim etti. Gıda ve ihtiyaç malzemeleri 3 kamyonla Filistin ve Lübnan'a gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız