SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Genç Nüfus Göçü

0
Güncellendi - 2016-05-23 16:34:53
Malatya'dan Genç Nüfus Göçü
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Malatya'dan 2015 yılında 12 bin 211 genç göç etti." denildi.

TÜİK açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünün göç istatistikleri üzerinde yaptığı analizlere Malatya'nın 2015 yılında 15-24 yaş grubunda (genç nüfus) aldığı göç 8 603 kişi, verdiği göç 12 211 kişidir. Genç nüfusta Malatya'nın net göçü -3 608 kişi, net göç hızı ise binde -27,3'dür.

Genç nüfus net göç hızı incelendiğinde, en yüksek net göç hızına sahip olan il binde 76,6 ile Karabük oldu. Karabük ilini binde 49,5 ile Gümüşhane ve binde 37,8 ile Bolu izledi. Genç nüfusta göç veren iller incelendiğinde, en fazla göçü binde 57,1 ile Yozgat verdi. Bu ili binde 42,5 ile Muş ve binde 33,9 ile Iğdır izledi."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • erhan (7 yıl önce)
    malatyada işmi varki gencler çalışsın çalıştığın yerde de hakkını alamıyorsun belediye iş için muracaat edersin bildikleri tek şey personel alımı yok diyorlar ne hikmetse torpilliler giriyor her yere madem personel alımınız yok neden o kadar torpilli işe aldınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demir (7 yıl önce)
    İşsizlikte bir numarayız akpli olmayana iş yok Malatya da Malatyalıya iş yok bu bi gerçek çekip gitmekte en mantıklısı
    0
    0
    Yanıtla
  • sultan (7 yıl önce)
    O kadar yol boşuna mı yapıldı. Bingöl , Muş , Suriye Malatya'ya geliyor. Malatya , Sivas , Erzurum İstanbul'a. Üretemeyen, istihdam yaratamayan her şehrin kaderi. Sıkıntı yok. Yol yaptılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    sümerbank tekel et balık kurumu kapanıp yerine avm yapmanın sonucu eskiden fabrikalr vardı insanlar için cazibe merkezi idi
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (7 yıl önce)
    E olur İmkanlar kısıtlı olunca İş olmayınca gençlerede Hicret etmek düşer başka diyarlara ...
    0
    0
    Yanıtla
  • acar (7 yıl önce)
    emekliler şehri haline gelecek yakında :)
    0
    0
    Yanıtla