SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Getirdik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:11
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki dağlık kesimlerde doğal olarak yetişen ve kışın habercisi olarak bilinen ‘Alıç’, Van’daki tezgâhlarda yerini aldı. 

Her yıl ekim ayında tezgâhlarda satışa sunulan alıç, soğuk havanın etkisini arttırmaya başladığı dönemde vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Fındık büyüklüğünde, çekirdekli bir yapısı ve ekşimsi bir tada sahip olan alıcın kilosu 10 TL’den satılıyor. Bu meyvenin çıkmasının yaz mevsiminin tamamen bittiği anlamına geldiğini belirten vatandaşlar, alıcın güzel bir sonbahar meyvesi olduğunu söylediler.

Malatya’dan topladığı alıcı Van’da sattığını belirten Erhan Yentur isimli vatandaş, “Ekim ayından itibaren dağlarda kendiliğinden yetişen alıç, vatandaşlar tarafından toplanarak şehir merkezlerinde satılır. Yöremizde tükendiği için bizde Malatya’dan toplayıp getirdiğimiz alıcı, burada satıyoruz. Kilo veya bardak usulü ile satılan alıç, vatandaşlardan büyük rağbet görüyor” dedi.

Yentur, alıcın kilosunu 10, bardağını ise 1 TL’den sattığını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız