SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Gidip Kurtardılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:37
Malatya'dan Gidip Kurtardılar
A- A+ PAYLAŞ

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Tardere mevkiinde kar yağması sonucu mahsur kalan ve üç gün sonra bulunduğu yerden askeri helikopter ile kurtarılan 70 yaşındaki çoban, kendisi için değil de keçileri için endişelendiğini söyledi. 

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Tardere mevkiinde yoğun kar yağışı sonucu yolların kapanması ile üç gündür mahsur kalan 70 yaşındaki çoban Mustafa Yeniçırak, Malatya’dan havalanan 2. Ordu Komutanlığı Hava Arama Kurtarma Birliği’ne ait helikopter ile bulunduğu yerden alındı. Helikopterle gelen ekipler mahsur kalan çobanı kurtarmadan önce bölgede mahsur kalan 250 keçi için önce havadan kuru ot attı. Ardından hayvanlarla ilgilenmeleri için çobanın iki oğlu bölgeye indirerek yaşlı çobanı helikoptere aldılar. 

Kurtarılmasının ardından Çamlıhemşin Sağlık Ocağı’nda sağlık kontrolünden geçen çobanın yaptığı açıklama ise dikkat çekti. 70 yaşındaki çoban, kendisi için değil de aç kalan keçileri için endişelendiğini söyledi. Yeniçırak yaptığı açıklamada, “Ben yalnızdım. Gece kar yağmaya başladı. Sabaha kadar yolları kapattı. Üç gün mahsur kaldım. Yiyeceğim vardı. Bu sabah helikopterin geçtiğini gördüm. Benim için geldiğini anladım. İlk önce hayvanlar için ot attılar. İkinci seferde çocuklarımı indirip beni aldılar. Korkmadım ama keçilerimi düşündüm. Mala acıdım. 70 yaşındayım. Bu güne kadar yaşadım. Bundan sonra yaşamasam da olur. Ben keçilere acıdım, aç kaldılar. Sağlık durumum iyi bir sıkıntım yok” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız