SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'dan Göç Alıyoruz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, son genel nüfus sayımına göre toplam bir milyon 293 bin 849 kişilik bir nüfusa sahip Gaziantep'in, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise 6. büyük kenti olduğunu; nüfusu, ekonomik yapısı, turizm potansiyeli, üniversitesi ve büyükşehir statüsü ile metropol bir kent konumunda bulunduğunu bildirdi.

Vali Kamçı, yaptığı açıklamada, Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu'yu batıya, Akdeniz Bölgesi'ne ve Ortadoğu'ya bağlayan kara ve demir yollarının merkez noktasında bulunması ve Gaziantep Havalimanı'nın uluslararası niteliğe çıkarılmış olmasıyla kentte mal, hizmet ve ziyaretçi akışının hızlandığını belirtti. Kamçı, gerçekleştirdiği dev adımlarla Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarından bugüne kadar düzenli ve hızlı bir şekilde büyüyen Gaziantep'in, kendi öz kaynaklarıyla bölgede bir cazibe merkezi olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in ekonomik yönden çevresinde bulunan 18 ili etkisi altında bulundurduğunu ifade eden Vali Kamçı, "Gaziantep, sanayi ve imalatta olduğu kadar ticari yönden de hayli gelişmiş durumdadır ve başta tekstil olmak üzere bir çok sektörde üstünlüğünü kanıtlamış, iç ve dış pazarlarda söz sahibi olmuş durumdadır. Stratejik önemi, yüksek işçi kapasitesi, Suriye'ye sınır olması, doğu ve batı arasında köprü özelliği taşıması gibi nedenlerden dolayı bir sanayi ve ticaret kenti olan kentimize, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Hakkari, Van, Bingöl, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Şırnak, Malatya ve Kahramanmaraş gibi şehirlerden sürekli olarak göçler yaşanmaktadır. Bu vatandaşlarımız özellikle Çıksorut, Ocaklar, Düztepe, Vatan, Güzelvadi ve Hacıbaba gibi gecekondu bölgelerinde yaşamaktadır" dedi.

Vali Süleyman Kamçı, yoğun göç alan Gaziantep'te işsiz kesimin arttığını vurgulayarak, "Göçle birlikte sosyo-ekonomik yapı değişmekte, özellikle göç eden nüfusun büyük bir kesimi varoşlarda oturmakta, bu bölgelerimizde işsizliğe ve ekonomik problemlere bağlı olarak yaşanan suç türleri ile daha sık karşı karşıya kalınmaktadır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız