SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Gönderilmişti, Kapanın Elinde Kalıyor

0
Güncellendi - 2019-08-07 03:56:44
Malatya'dan Gönderilmişti, Kapanın Elinde Kalıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ)'nin eski genel müdürü Doç.Dr. Özgür Özdemir (fotoğraftaki), son olarak görev yaptığı Kahramanmaraş KASKİ Genel Müdürlüğü görevinden ayrılarak Kayseri KASKİ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

MALATYA, ANKARA, KAHRAMANMARAŞ VE KAYSERİ..

Malatya’nın 2014 yılında Büyükşehir olmasıyla birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde görevli iken MASKİ’nin kurucu genel müdürü olarak Malatya'da görev üstlenen, Ahmet Çakır’ın milletvekilliği için istifasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Hacı Uğur Polat tarafından “Başarılısın ama biz kendi ekibimizle çalışacağız” açıklamasıyla apar topar görevinden alınan MASKİ’nin eski genel müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, Polat'ın yaptığı bu işlemin ardından hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştı. Kahramanmaraş’tan teklif alan Özdemir, başkanlığı CHP’ye geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ’deki görevinden ayrılmıştı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde AKP’den Kahramanmaraş Belediye Başkanı seçilen Türkiye Belediyeler Birliği Eski Genel Sekreteri Hayrettin Güngör’ün, seçimlerin hemen ardından, Doç. KASKİ Genel Müdürlüğü teklifi götürdüğü Doç.Dr. Özdemir, Nisan ayının ilk haftasında Kahramanmaraş'taki görevine başlamıştı.

Ailevi nedenlerle Kahramanmaraş'tan ayrılmak durumunda kalan ve Kayseri'den gelen teklifi kabul eden Özdemir, Kayseri'ye giderek, daha önce 16 yıl birlikte çalıştığı KASKİ eski Genel Müdürü Ender Batukan'dan görevi devraldı.

HACI UĞUR POLAT, 'ÖVE ÖVE' GÖREVDEN ALMIŞTI..

Doç. Dr. Özgür Özdemir, 2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir olması ile birlikte MASKİ’nin kurucu genel müdürü olarak görev almış, 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalarda Türkiye’deki su ve kanalizasyon idarelerinin örnek aldığı başarılı projelere imza atmıştı. MASKİ’nin kuruluşunu gerçekleştiren ve sistemini kuran Doç. Dr. Özdemir, çalıştığı süre içinde kurumsallaşma kültürünün inşa edilmesinin dışında temel görevi olan içme suyu ve kanalizasyondan oluşan alt yapı hizmetlerini Malatya merkez, ilçeler ve en uzak kırsal bölgelere kadar ulaştırmayı büyük oranda tamamlamıştı.

Hazırladığı master planı, alternatif su kaynakları çalışmaları, bilimsel, ölçülebilir ve denetlenebilir bir su yönetimi sistematiği, (DMA), SCADA sistemi kurarak, Malatya’nın bu alanda sağladığı başarıyı ulusal ve uluslararası sempozyumlara taşımış, MASKİ’yi Türkiye’de Malatya ile birlikte büyükşehir olan illerin yanı sıra 80 il belediyesinin su idareleri için de adeta bir okul konumuna dönüştürmüştü. Özdemir’in yetiştirdiği MASKİ ekibi, personel eğitmeye ve diğer illere seminer vermeye başlamıştı.

Tam da böylesine bir başarı grafiğinin yakalandığı dönemde, Ahmet Çakır’ın milletvekilliği için istifasıyla boşalan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Hacı Uğur Polat, ilk icraat olarak ‘Başarılısın ama kendi ekibimle çalışmak istiyorum’ diyerek Özdemir’i 2018 yılının Mayıs ayında 'mühendis işi' olan MASKİ'deki görevinden almış, yerine asıl mesleği Mali Müşavirlik olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu'yu getirmişti.

MASKİ’deki devir teslim töreninde Hacı Uğur Polat’ın öve öve gönderdiği Doç. Dr. Özgür Özdemir, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı iken Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda su yönetiminde üst düzey görevlerde bulunan, son olarak Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken, Başkentte yaşanan su sorununu çözmek üzere Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin başına getirilen hemşehrimiz Prof. Dr. Cumali Kınacı’nın, Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla ASKİ’ye davet etmiş ve Özdemir, ASKİ’de Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    yandaş olursan kaparlar yeterlilik değil yandaşlık önemli 2 kattirilyonluk borcu kimler vermiş araştırılsa maskinin ne kadar dahli var bakılsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (4 yıl önce)
    Herkes işini yapıyor bunu anlamıyorum devlet dairesinde kimse babasının işini yapmıyor parasıyla mecbur hizmet etmek zırunda lutüf değil bu bende memurum mecbur işimizi yapmak zorundayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    kamuda başarılı kimse bulamazsın .başarılı olsa orda ne işi var. büyük firmalarda veya kendi işinde bir yerlere gelen insanlara başarı yakışır.devletin malı ile yatırım yapmak borç almak vs.nasıl olsa borcu kim öderse ödesin mantığı ile herkes başarılı olur.kamuda başarısız oldun diye işten atılan veya alt kadroya alınan var mı?malatya belediyesinin 2 milyara yakın borcu var.bunu kim yaptı başarılı her gün ödül alan belediye başkanlarımız ve kadroları değil mi?kamuda başarı diye bir şey olamaz .dürüst olsunlar yeter.her halde dürüst kalabilmeyi başarmak başarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)
    Artık yerelleşelim nedir dışarıdan gelene karşı böyle sempati.Bir insan madem başarılı Çalışkan gitsin kendi memleketinde çalışsın.Malatyalı olmayanın Malatya ya faydası olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUHAMMED MUSTAFA KESKİN (4 yıl önce)
    Malatyamız Sahipsiz Bir Memleket Olduğundan Mütevellit,Yap-Boz Zihniyetler Olduğu Sürece;Meyve Veren Ağaç Taşlanır Misali,Öldürülmeye Mahkumdur.
    0
    0
    Yanıtla
  • HIDIR (4 yıl önce)
    ne başarı ne başarı Allah sahibine bağışlasın. malatyayı borç batağına saplayan bi başarı. Maski nin içinde bulunduğu durumu yeni müdürden öğrenmeden adamı büyütmeyin. bulunmaz bursa kumaşı mübarek.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET ÇELİK (4 yıl önce)
    Kocaeli İzsu,Bursa Buski gibi bir çok genel müdürlerin İktisat mezunu olduklarını biliyormusunuz?..Sizi anlıyoruz Malatya Haber!
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (4 yıl önce)
    Bu adamı bu kadar pohpohlamanızın nedeni ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (4 yıl önce)
    Bazı insanların değeri kaybedince anlaşılır. Malatyalı değildi, hataları da vardı ama çalışkandı, teknikti, akademikti, dünyaya açıktı. Kısa sürede Maskiyi kurdu ve önce büyükşehirlerle sonra dünya ile yarışacak noktaya taşıdı. Ondan sonrakiler hep sermayeden yediler. Ne Ona ne onu yiyen Hacıya ne de Hacıyı yiyen Hasekiye kalmadı. Şu an yerine birini oturtmuşlar, yerli, Malatyalı ama Orduzu Sulama Birliğini versen yönetemez. Atalar boşuna dememiş: ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmek de üste ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (4 yıl önce)
    Editör efendi niye öyle başlık atıyosun ilginç. Adam bu alanda türkiyede en iyilerden, sevsende sevmesende bu böyle. Haber yaparken hakaret içeren başlıklar ifadeler yerine olanı net yaz bırak onu okuyucu değerlendirsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Yahu Malatya da adam bitmiş gibi gidip Kayseri Elazığ Adıyaman’dan adam getiriyorsunuz bu nasıl iş anlamadım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar bey (4 yıl önce)
    Bu adam yaptigi yanlis yatirimlarla Malatyamizin gelecegini caldi en iyi yaptigi is reklamdi universite hocalarina danismanlik adi altinda az para yedirmedi.kendi ekibinin samsuna giden haric kadrolu memur yapti. Maskiye 550 trilyon borcu yaptiran bu arkadasti. ilcelerin bu kadar hizmetten geri kalmasinin tek sebebi bu adamdi sadece reklam olan hizmetleri yapti goz boyadi hala maskiden alindiginda belli yer bulamadi bu Kayseridede kalmaz. Editor sizinde bu adamin haberini bu kadar yapmaniza anlamis degilim. avcilikta kacan balik her zaman buyuk olur...gibi oldu. Malatyanin kayip kacagi hic bir zaman yuzde 48 dusmedi. Saniyede 3000 lt su veriliyor hala bunun ne kadari kayip kacak bilen yok. Dma (olcule bilir alt bolge) maski orda olctukleri tek bir yer soylesinler. Calisan aritmayi durdurdular. Scada adinda bir suru ihale yaptilar alakasiz bir suru program aldilar.sozde mudurene daire baskanindan fazla maas verdiler. Vs vs... Sn editor gecmisi birakin artik gelecege bakalim giden gittigi gun bitmistir... Devir Dostumun devri.. Biraz mevcut yonetimin uzerine dusun secimden bugune kadar bu yonetim ne yapmis bunlarin pesine dusun personele yapilanlari... vatandasa yapilmayanlari...
    0
    0
    Yanıtla