SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Güneydoğu'ya 2 TIR Yardım

0
Güncellendi - 2016-04-08 03:25:32
Malatya'dan Güneydoğu'ya 2 TIR Yardım
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ve başta İyilik-Der ile İHH olmak üzere birçok STK tarafından desteklenen ‘44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası' tüm hızıyla devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki mağdur vatandaşlar için düzenlenen kampanya çerçevesinde daha önce 3 kamyon gıda gönderen Malatya Büyükşehir Belediyesi, 7 Nisan Perşembe günü 2 kamyon daha gıda yardımı ile 86 koli ilaç gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 2 kamyon gıda yardımının gönderilmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, İyilik-Der Malatya Temsilciliği Yöneticisi Mehmet Yel ile bazı STK temsilcileri katıldı.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Törende ilk olarak konuşan AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer, tüm İslam Alemi’nin Regaib Kandili’ni kutlayarak, “Bugün hayır kervanında birlikteyiz. Belediyemizin organize etmiş olduğu ve duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızın katkısıyla tırlarımızı gönderiyoruz. Bu yardım tırlarını Türkiye’mizin dört bir yanındaki yardımlara ilaveten gönderiyoruz. Rabbim ülkemize güzel günler ihsan eylesin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyemiz ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Mağdurlara dağıtılacak

İyilik-Der Malatya Temsilciliği Yöneticisi Mehmet Yel ise ‘44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası’nın başlatılmasından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilgili daire başkanlıklarına teşekkür etti. Yel, “Bu 2 tırın içerisinde 1000 gıda kolisi var. Kolilerin içerisinde, çay, şeker, pirinç, un, makarna, helva, yağ ve muhtelif diğer gıda maddeleri bulunuyor. Bu iki tırımızın biri Diyarbakır’da mağdur olan mazlumlara gidecek. Diğeri de Van’da özellikle doğuda mağdur olmuş yaklaşık 90 bin kardeşimiz var. Oradaki mağdurlara dağıtılacak. Ayrıca 150 bin lira değerinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen ilaç var. Gaziantep’te Suriyeli hastaların tedavi gördüğü hastaneye teslim edeceğiz” dedi.

Bir ve beraber olacağız

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin de Regaib Kandili dolayısıyla yardım konvoyunun daha da anlamlı olduğunu belirterek, günümüzde her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Derin, “Büyükşehir Belediyemize, STK’lara ve İyilik-Der ile destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Biz binlerce yıl aramızdaki farklılıkları gözetmeksizin bir arada yaşamayı başarmış bir milletiz. Tekrar bunu başaracağız. Bir ve beraber olacağız. Kenetleneceğ3iz. Bu tırlar sembolik anlamda bunu ifade ediyor. Aramıza sınır koymak isteyenlere, hiçbir sınır koyamayacaklarını, farklılıkların bizi bölemeyeceğini ifade etmek amacıyla, tırlarımız kardeşlik elini uzatan tırlar olacak. Bu vesile ile emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yardım Kervanı devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün de yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yardım kervanının devam ettiğini belirterek, “Özellikle İyilik-Der ve İnsan Hakları Derneği bize büyük destek veriyorlar. Bu yardımlarımız doğudaki mağdurlara ve mültecilere gönderilmek üzere hazırlandı. Diyarbakır ve Van’a gidecekler. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerimin Regaib Kandili’ni kutluyorum” şeklinde konuştu.

150 bin liralık ilaç yardımı

Gıda yardımının yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi, özellikle hasta göçmenlerin tedavisinde kullanılmak üzere 86 koliden oluşan 150 bin lira değerindeki ilaçları da Gaziantep’e gönderdi.

Bülten

c5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız