SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Makine İstiyorlar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimi yapılan kayısı işleme makinelerinin Tacikistan'a ihraç edileceği bildirildi.

Tacikistan Tarım Bakanlığı Yatırımlar Dairesi Başkanı Osman Bavobov başkanlığındaki 16 kişiden oluşan heyet, Türk Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttükleri Kayısıcılık İşletmelerini Geliştirme Projesi kapsamında Malatya'ya geldi. Tacikistan heyeti, KOSGEB Malatya Müdürü Dilaver Ekici ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret etti.

TSO Başkanı Erkoç, ziyarette yaptığı açıklamada, Tacikistan heyetinin Malatya'da üretimi yapılan kayısı işleme makinelerini incelemek amacıyla kente ziyarette bulunduğunu belirterek, "Malatya'da üretimi yapılan kayısı işleme makinelerini ithal etmek istiyorlar. Böylesi bir işbirliği yapmaktan dolayı mutluluk duyarız. Bu sanayicilerimiz adına sevindirici bir durumdur" dedi.

Tacikistan Tarım Bakanlığı Yatırımlar Dairesi Başkanı Osman Bavobov ise Malatya ile Tacikistan arasındaki iklim şartlarının birbirine benzediğini söyleyerek, "Malatya ile iklimimiz ve coğrafi özelliklerimiz aynı. Bizde bunun için Malatya'yı seçtik. Umarım ilerde iş ilişkilerimiz iyi olur. Birikimlerinizden yararlanmak istiyoruz. İşbirliği çalışmalarını sürdürmek istiyoruz. Ticaretteki işbirliğini sivil toplum kuruluşları arasında da yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra TSO Başkanı Erkoç, Tacikistan heyeti başkanına kayısı tepsisi hediye ederken, Tacikistan heyeti ise Erkoç'a kendi yerel kıyafetlerini giydirdi.

Tacikistan heyetinin 8 Eylül 2007 gününe kadar Malatya'da incelemelerde bulunacağı belirtildi.

Bu arada, Tacikistan'da son yıllarda kayısı işletmeciliği üzerine yoğun bir çalışma yapıldığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız