SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Malatya'ya Laf!.

A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de özelleştirme adı altında köy arazisinin satışıyla ilgili konuşan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın laf atması, meclisin bu dönem Malatya milletvekilleri ilişkileri açısından ilklerden biri olarak kayıtlara geçti.

Aslanoğlu, Akçadağ'ın İkinciler Köyü'nde özelleştirme adı altında elden çıkarılan arazileri konuşurken, milletvekili Fındıklı oturduğu yerden laf attı. 2002'de seçilenler aksine, 2007'de seçilen Malatya milletvekilleri arasında pek görülmeyen bu durum, meclis tutanaklarına da geçti.

Aslanoğlu'nun konuşması ve Fındıklı'nın müdahalesi tutanaklarda şöyle yeraldı:

"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; hepinize saygılar sunuyorum.
Madde ihdas edildi de, işte, arazi, proje, bunlar konuşuldu da, galiba, arkadaşlar, Özelleştirme İdaresinin herhâlde Türkiye'de daha özelleştirilecek bir şey yok ki, bulamıyor ki işi gücü yok, gidiyor, Malatya'nın Akçadağ ilçesinin İkinciler köyünde bir araziyi özelleştiriyor. Arkadaşlar, Valilik diyor: "Burası mera, köyün merası." Ey Özelleştirme İdaresi, Türkiye'de her yer bitti, her şeyi sattın, hiçbir şeyi bırakmadın, Malatya'nın Akçadağ ilçesinin İkinciler köyünde 250 dönüm yer kaldı, bunu özelleştireceksin; maşallah, maşallah! Arkadaşlar, bu, işin gerçeği. Valilik diyor ki: "Kardeşim, burası köyün merası." Tarım İl Komisyonu diyor ki: "Burası köyün merası." Ama Özelleştirme kendisi yapıyor ya kendi yasasına göre, istediği gibi yapıyor, istediği gibi satıyor.

Değerli arkadaşlarım, eğer Türkiye'de hakikaten hiçbir yer kalmadıysa, Türkiye'de Özelleştirme İdaresinin yapacağı başka iş kalmadıysa biz de kaderimize razı oluruz.
Durum bu arkadaşlar, sadece bilgilerinize sunuyorum. Özelleştirme İdaresi artık bu işlerle uğraşıyor, artık köylerin merasını satma işine soyundu ve sattı, sattı arkadaşlar. Ya kardeşim, burası mera!

M. MÜCAHİT FINDIKLI (Malatya) - Hazine arazileri ne zaman satıldı? İkinciler köyünün kenarı… Ecevit döneminde hazine arazileri tek tek satılmadı mı?

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Mücahit Bey, gelirsin, konuşursun.

M. MÜCAHİT FINDIKLI (Malatya) - Konuşurum.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Tabii. Yani, ben Özelleştirme İdaresinin artık arazi satışıyla ilgilendiğini söylüyorum. Artık, başka hiçbir yer kalmamış, Türkiye'nin her yerini satmış -evet, satmış- Malatya'nın İkinciler köyünde…

M. MÜCAHİT FINDIKLI (Malatya) - Hazine arazilerinin nasıl talan edildiğini sen biliyorsun.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Ben bilmem. Köyün merası burası, köyün merasını satıyor. Köyün merası burası arkadaşlar. Onun için, siz de gider, başka bir şekilde, başka bir köyün merasını sattırmazsınız. Bu, köyün merasıdır; köyün merası satılmaz. Özelleştirmenin her işi bitmiş, bir tek bu kalmış arkadaşlar.
Takdirlerinize sunuyorum.

Teşekkür ederim. (CHP sıralarından alkışlar)"

SİGARA CEZASI ELEŞTİRİSİ..
Bu arada, Aslanoğlu sigara yasağı ile ilgili uygulanan cezaların adil olmadığı iddiasını da meclisteki konuşmasında dile getirdi.

Bu konuşma da tutanaklarda şöyle yeraldı:

"FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Devamla) - Sayın Erdöl, ceza verecekseniz lütfen cezayı bana verin bana, esnafa vermeyin, o gariban esnafa vermeyin. Gelsin mülki amir beni yakalasın, cezayı artırın, cezayı bana versin. Bana versin cezayı. Eğer siz aynı anda hem esnafa 5 bin lira ceza, bana 62 lira ceza uygularsanız o esnaf beni ihbar etmez.

Üç: Siz Malatya'nın Pütürge'sinin küçük bir köyündeki günde 20 lira ciro yapmayan bir adama 5 bin lira ceza uygularsanız, İstanbul'un Etiler'indeki bir kafeyle aynı cezayı uygularsanız ne kadar adil olursunuz? Haksızlık yapıyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) Haksızlık yapıyorsunuz… Haksızlık yapıyorsunuz… Adamın cirosu günde 20 lira değilse, siz bu adama eğer 5 bin lira ceza verirseniz haksızlık yapıyorsunuz.

Dört: Bu sübjektif bir olay. Arkadaşlar, bu sübjektif bir olay, sübjektif. Kimi mülki amir sigara içiyordur, sigara içilen yerleri görmemezlikten gelebilir ve ceza verdirmeyebilir, kimi mülki amir de inatla en büyük cezayı verdirir. Olaylara sübjektif bakarlar. Burada bir objektif kriter yoktur.

Yarına kadar düşünün, yarın bu maddeyle ilgili yeni öneriler getirin, o küçük esnafı köydeki kahvehaneleri ve küçük restaurantları düşünün. Haksızlık yapıyorsunuz, günde 10.000 TL ciro yapan bir esnafla, günde 20 TL ciro yapan esnafı aynı kefeye koymayın, cezayı esnafa değil sigara içenlere kesin. Esnafa ceza kesmekle sigara içilmenin önüne geçemezsiniz. Burada büyük bir haksızlık var. Lütfen haksızlığı giderin. Yarın tekrar bu maddeyi gözden geçirip, esnafları korumak zorunda olduğunuzu bir kez daha hatırlatırım. Hepinize saygılar sunarım, teşekkür ederim. (Alkışlar)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız