SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Olimpik Takıma

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:28
Malatya'dan Olimpik Takıma
A- A+ PAYLAŞ
2012 Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek olan Futbol Milli takımı sporcusu Kahraman Kurbetoğlu’nun pankartları şehrin muhtelif yerlerine asıldı. 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Malatya’nın Gururu, Türkiye’nin Umudu. Futsal Milli Takım Sporcumuz Kahraman Kurbetoğlu’na Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda başarılar dileriz” yazılı pankartlar Malatya’nın muhtelif yerlerine asıldı.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, olimpiyatların ülkelerin kendilerini göstermeleri açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, “Olimpiyatlar ve Paralimpik Olimpiyatlar ülkelerin prestiji. Her ülke orada kendisini uluslar arası düzeyde sergileme, becerilerini gösterme gayreti içerisine girer. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin olimpiyatlardaki başarılarını gördük. Beklentiler özellikle halter ve güreş branşlarında biraz yüksekti. Sükutu hayale uğradık. Onun dışında tekvando ve atletizm branşlarında elde edilen başarılar bizleri çok mutlu etti. ancak bundan sonra yeniden dizayn olacak gibi görünüyor. Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüzün yeni projeleri ve yeni sistemleri devreye alacağı belli oldu. Biz de taşra teşkilatı olarak bu değişikliklere ve projelere omuz vereceğiz” dedi.
 
Fındıklı, Malatya olarak olimpiyatlara daha fazla sporcu göndermek istediklerini kaydederek, “Paralimpik Oyunlarda kısa bir süre içerisinde başlayacak. Malatya’dan da Kahraman Kurbetoğlu, Görme Engelliler Futbol Milli Takımı’nda yer alacak. Hem kendisine hem de diğer sporcularımıza başarılar diliyoruz. Malatya’dan da olimpiyatlara sporcu gönderdiğimiz için övünüyoruz. Londra Olimpiyatları’nda tekvandoda yarışan Bahri Tanrıkulu’da Malatya’nın sporcusu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde lisansı devam ediyor ama Malatya’nın sporcusu. Önümüzdeki yıllarda Malatya’dan olimpiyatlara daha fazla sporcu göndermek istiyoruz. Görme engelli Kahraman kardeşimizden başka Emre Yaylacı var. Emre Yaylacı, kıl payı ile Paralimpik Olimpiyatlarına katılamadı. Atletizm, uzun atlama ve yüksek atlamada ciddi dereceleri olan bir sporcumuz. Emre’de önümüzdeki şampiyonlarda mili takımda derece yapacaktır” diye konuştu.
 
Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Şerif Büyükdaş ise, sporcularının Paralimpik Oyunları’nda gerek Türkiye’yi gerekse de Malatya’yı temsil etmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.
 
Büyükdaş, Paralimpik Oyunları’ndan iyi bir sonuçla döneceklerine inandıklarını belirterek, “2012 Türkiye Futsal Şampiyonası’nda Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği olarak Malatya’yı temsil ettik. İlk yarı maçları sonucunda grubu lider olarak tamamladık. Tabi bundan sporcularımızın büyük katkısı oldu. Sporcularımızdan Kahraman Kurbetoğlu, ilk yarı maçları sonrası milli takıma seçildi. Milli takımda gösterdiği üstün başarı neticesinde Londra Paralimpik Oyunları’nın kadrosuna girmeyi başardı. Şuanda milli takımla birlikte Kuşadası’nda son kamp çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. 24 Ağustos’ta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sporcularımız onuruna vereceği yemeğe katılacak. Akabinde 25 Ağustos’ta da Londra’ya gidecekler. Paralimpik Oyunları’ndan iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyoruz. Grubumuzda bir önceki Avrupa Şampiyonu Fransa, Olimpiyat Şampiyonu Brezilya ve Çin bulunuyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız