SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Ortak Öfke: "İnsanlık Dışı, Alçakça Saldırı"

0
Güncellendi - 2016-03-14 21:57:41
Malatya'dan Ortak Öfke:
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da Pazar günü akşam saatlerinde yaşanan ve 37 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısına, siyasilerden, il yöneticilerinden ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden tepki geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Dün akşam saatlerinde Ankara’da gerçekleştirilen ve sivil vatandaşlarımızı hedef alan insanlık dışı, alçak saldırıyı lanetle kınıyorum.

Herkes iyi bilmelidir ki terör ile devletimizi geriye götürmeye çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Devletimiz, bu saldırıların üstesinden gelecek iradeye ve güce sahiptir. Milletimizin, bu tür saldırılar karşısında sağduyuda birleşerek, kararlı bir duruş sergileyeceğine olan inancım tamdır. Milletimiz birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hainlere fırsat vermeyecek, birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenecektir.

Türkiye, demokrasisini, huzur ve güvenini hedef alan harici ve dahili saldırılar karşısında metanetini bozmayacak, akl-ı selim ve itidalle demokrasisini ve hukuk devletini güçlendirerek bu saldırılara en büyük cevabı verecektir.

Devletimiz bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerle ve arkasındaki güçlerle haklı mücadelesini sonuna kadar kararlılıkla sürdürecektir. Devletimizi ve milletimizi terörle ve kirli oyunlarla yıldırmaya çalışanlar asla emellerine ulaşamayacaklardır. Bu haince saldırıyla masum vatandaşlarımızı hedef alanlar kısa sürede deşifre edilerek, adalet önünde hesap vereceklerdir.

Başkentimizde yaşanan insanlık dışı saldırıda Malatya Kuluncaklı üç hemşehrim Muharrem Çermik, Perihan Çermik ve Bağdat Çermik de maalesef hayatını kaybetmiştir. Malatyalı hemşehrilerime Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Kızılay’da meydana gelen ve resmi açıklamalara göre 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından bir mesaj yayınladı. Ağbaba, mesajında “5 ayda Türkiye'nin kalbindeki 3. katliam ve kimse sorumluluk almıyor. Bu böyle gitmez. Gidemez.” dedi.

Ağbaba mesajında “Yine ölüyoruz. Yine öldürülüyoruz. Kana doymayan vahşilerce katlediliyoruz. Bu kadar acı, bu kadar kan, yitirdiğimiz canlar, bıraktıkları aileler. Lanet olsun bu canlara kıyanlara. Lanet olsun teröre. Ülkesinin başkentini koruyamayan hükümetin de artık yönetme gücü kalmamıştır. 5 ayda Türkiye'nin kalbindeki 3. katliam ve kimse sorumluluk almıyor. Bu böyle gitmez. Gidemez. Artık nerede zafiyet var diye düşünmenin de manası kalmadı. AKP, bu ülkenin bizzat güvenlik zafiyetidir” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

AKP Malatya Milletvekili Çalık da yayınladığı mesajda saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi Çalık'ın mesajı şöyle:

"Ankara'da gerçekleştirilen terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin huzuruna kasteden, birlik ve beraberliğini bozma amaçlı bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum.

İdeolojisi, kaynağı, amacı ne olursa olsun, millet olarak, siyasi partiler olarak, sivil toplum örgütleri olarak her türlü terör örgütünün ve terör faaliyetlerinin samimi bir şekilde karşısında yer almak, ahlaklı bir duruş sergilemek gerekiyor. Zira bu tür saldırılar ülkemize, Türkiye'nin geneline, tüm vatandaşlarımıza yapılmış saldırılardır.

Bu tür saldırıların karşısında birlik ve beraberlik içinde göstereceğimiz kararlı bir duruş, terörizme ve terör destekçilerine verilecek en anlamlı cevap olacaktır.

Şüphesiz hepimiz bu saldırının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm birimlerimiz olayı açığa çıkarmak ve suçluları cezalandırmak için elinden geleni yapıyor.

Kimse merak etmesin, Türkiye Cumhuriyeti; devleti ve milleti ile bu tür saldırılara, tehditlere pabuç bırakacak bir ülke değildir. Bu tür saldırılarla devletin terörle mücadele kararlılığını yıkacaklarını düşünenler yanılacaklardır.

Devletimiz, daha kararlı bir şekilde teröre ve terör örgütlerinin üzerine gidecektir.

Diğer yandan, gerek televizyonlarda, gazetelerde gerekse sosyal medyada bu menfur saldırı üzerinden, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın kanı üzerinden derhal siyasi argüman üretmeye kalkanları da üzülerek görüyoruz. Bu insanların bombayı patlatan teröristlerden farkı olmadığını, yüreklerinde verdiğimiz canların acısını hissetmediklerini, dertlerinin terör yada kayıplarımız olmadığını hayretle seyrediyoruz.

Bu gafilleri de önce Allah'a, sonra aziz milletimize havale ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, büyük devlet olma yolundan kimse döndüremeyecektir."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

“Bu olay terör karşısında, millet olarak tek yürek olmamız gerektiğini bir kez daha bizlere göstermiştir. Yok edilmek istenen milli birliğimiz ve beraberliğimizdir. Devletimiz meydanı terör örgütlerine, bölücülere bırakmayacak, bu saldırıları gerçekleştirenlere ve arkalarındaki karanlık güçlere karşı kararlılıkla ve fedakar bir şekilde mücadelesini sürdürecektir. Bu elim terör saldırısı yüreklerimizi parçalamıştır. Acıyı kalbimizde hissediyor, büyük bir üzüntüyle paylaşıyoruz. Devletimizin gücü ve milletimizin tek vücut olarak dimdik ayakta durmasıyla, siyasetçilerin terörü siyasi malzemeye dönüştürmeden alacakları ortak tavırla bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Aziz milletimizin birliğine ve beraberliğine, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen kelimelerin anlatmaya kifayet edemeyeceği alçaklıktaki bu menfur saldırı şiddetle lanetliyorum.

Necip milletimiz bu hain saldırıların üstesinden, her zamankinden daha fazla kenetlenerek gelecek ve hainlerin kirli emellerini kursaklarında bırakacaktır.

Bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta aileleri ve yakınları olmak üzere aziz milletimize sabırlar diliyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yayınladığı mesajda, "Milletimizin hep birlikte yaşama hakkına doğrudan hedef alan, birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu hain ve alçakça saldırıyı lanetliyorum. Ankara'da alçakça gerçekleştirilen saldırıda teröristler, masum vatandaşlarımızı hedef almıştır. Vicdandan yoksun, insanlık dışı bu saldırı, ülkemizin bütününe, birlik ve beraberliğimize ve insanlığa yapılmış alçakça bir saldırıdır. Hain hedeflerine ulaşmak için şiddetin her türlüsüne başvuran alçak ve kalleş terörü kınıyoruz.

Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan her kesim bilmelidir ki Aziz milletimiz her seferinde olduğu gibi yine yaralarını birlikte saracak; el ele, kol kola verecek, kan ve şiddete susamışlara, provokatörlere, tahrikçilere, husumet ve fitne tezgahçılarına asla fırsat tanımayacaktır.

Acımız ve öfkemiz büyüktür, Milletimiz birbirine kenetlenerek bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Başkentimizdeki bu menfur saldırıyı yapan canileri, yaptıran ve destekleyenleri Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler Türk milletine hesap verecekler, terör dize getirilecektir.

Her zamankinden çok daha güçlü olan ülkemizin terör olaylarına karşı ne denli kararlı bir tavır içerisinde olduğu herkesin malumudur. Millet olarak bu zor günlerde hep birlikte birbirimize kenetlenerek, metanetli bir duruş sergileyerek, devletimize olan inancımızı göstererek, terörün her türlüsüne karşı tepki koymalıyız ve bizi çirkin oyunlarına alet etmek isteyenlerin planlarına alet olmamalıyız.

37 vatandaşımızın ölümüne, birçok vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Ankara’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olanların çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hain saldırı masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmiştir. Masum vatandaşları katlederek, toplumsal huzuru bozmayı hedefleyen insanlık dışı bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kastederek, Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemeyi hedefleyenler bilsin ki, bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun asla ulaşamayacaklar. Asırlardır barış ve huzurun hüküm sürdüğü topraklarda, kimsenin birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Millet olarak, saldırılara karşı ortak duruşumuzu ve bu topraklarda birlikte yaşama kararlılığımızı sergilemeye devam edeceğiz. Birbirimize daha da kenetleneceğiz. Milletimizin kardeşliğine ve ülkemizin geleceğine darbe vurmayı hedefleyen bu eylemler karşısında göstereceğimiz dayanışma, şer odaklarına vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. Hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’nde yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Terör saldırısı karşısında asla yılmayacak ve birliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu saldırılar ne ülkemizi, nede milletimizi asla yıldıramayacaktır. Ankara’da meydana gele ve 37 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısını esnaf ve sanatkar camiası olarak şiddetle, nefretle kınıyoruz. Olayda hayatını kaybeden insanlarımızın her kesimden, her bölgeden, her yaştan olduğunu acı bir şekilde bir kez daha yaşadık. Gözyaşlarımız, öfkemiz, acımız aynı. Terör saldırısı milletimizin tamamına yapılmıştır. Bu nedenle terör saldırısı karşısında asla yılmayacak ve birliğimizden asla taviz vermeyeceğiz. Bu saldırılar ne ülkemizi, nede milletimizi asla yıldıramayacaktır. Böylesine zor bir süreçte esnaf ve sanatkar camiası olarak devletimizin ve hükümetimizin teröre karşı sürdürdüğü tüm çalışmaların sonuna kadar arkasında olacağız”

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Ankara da 13 Mart 2016 Tarihinde seyir halindeki bombalı bir araçla Ankara-Atatürk Bulvarı’nda otobüs bekleyen sivil vatandaşlarımıza yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. 35’e yakın vatandaşımızı kaybettik 60’ a yakın vatandaşımız yaralandı Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri lanetliyorum. Bu saldırıyı yapanlara insan diyemeyiz terör nereden gelirse gelsin her zaman bu ülkenin Esnaf ve Sanatkarları olarak karşısındayız ve lanetliyoruz.

Bu menfur saldırı bütün Türkiye’ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi hedef almaktadır. Bu saldırılar karşısında Esnaf ve Sanatkarlarımız, milletçe el ele vererek birlik ve beraberliğimizi, sabır ve vakarımızı muhafaza etmek, terörün varmak istediği hedefe verilecek en doğru cevaptır.

Milletimizin, vakur duruşu, sağduyulu tutumu ve basireti ile tüm karanlık planları bozacağına inancımız tamdır.

Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Esnaf ve Sanatkarlarımız adına Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve bütün vatandaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum.”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Balin

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD ) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin’des yayınladığı mesajda, “ MÜSİAD olarak, Ankara’da düzenlenen terör saldırısını lanetliyoruz. Kardeşlerimizin hayatını, evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşmayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Dün birlik açıklaması yapan terör örgütleri ülkemizin ve milletimizin birliğini yıkamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir.

Milletçe bir kez daha canımız yandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Sağlık Kurumları’nden Mesaj

Malatya’daki sağlık kurumlarınca yayınlanan ortak mesajda, “Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

Dün Başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik.

Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz.” denildi.

Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Kara

Eğitim-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara’da yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen ve tüm ülkeyi yasa boğan, onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine yüzün üzerinde vatandaşımızın yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz.

Türkiye ve özellikle son altı ayda üç büyük terör saldırısının meydana geldiği başkentimiz Ankara, terör örgütlerinin cirit attığı, bomba yüklü araçların rahatça şehrin en kalabalık yerlerinde dolaştığı ve korku siyasetinin egemen olduğu bir atmosfere sürüklenmiştir.

Siyasal İktidarın uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye'yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürmüştür. “Şam’daki Emevi Camisinde namaz kılma” arzusu ile yanıp tutuşan Hükümetin, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesi gereği Cumhuriyetten beri gelen “komşu devletlerle iyi geçinme” anlayışını terk etmiş, ülkemizi yangın yerine çeviren dengesiz ve mezhepçi bir dış politika izlemiştir. Neredeyse bütün Ortadoğu’daki emperyalist kavgaya, akıldan ve ulusal çıkarlardan uzak bir şekilde salt taşeron olma mantığıyla müdahil olan iktidar, izlediği yanlış dış politika ile Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemiş, IŞİD terör örgütünün hedefi haline getirmiştir.

Eğitim-İş olarak, nereden ve kimden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur diyor, emperyalizmin güdümündeki terör örgütlerinin her türlü insanlık dışı yol ve yöntemleri deneyerek gerçekleştirdikleri bu katliamı bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz”.

Demokratik Eğitimciler Sendikası Şube Başkanı Veysel Fırat

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya Şube Başkanı Veysel Fırat ise yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Yapılan terör saldırıları ile Türkiye’nin iç huzuru ve gelişmesi engellenmeye çalışılmaktadır. Dünyanın egemen güçleri ülkeleri kontrol altında tutmak için, satın aldıkları insanlarla PKK gibi aşağılık örgütler kurup, para karşılığında eylem yaptırmaktadırlar. Yıllardır ülkemizde faaliyet gösteren bölücülük faaliyetleri sonuç vermeyince, aşağılık örgüte ve siyasi uzantılarına verilen iç savaş çıkarma görevi başarılmayınca devreye devletlerin istihbarat servisleri girmiştir. Reyhanlı ve Ankara saldırıları ancak devletlerin istihbarat servisleri tarafından yapılacak derece ve türden saldırılardır. Sivil halka yönelik yapılan terör eylemleri Türkiye’ye gücü yetmeyen ancak kalleş saldırılarla hedefe ulaşmaya çalışan alçak eylemlerdir. Bu tür terör eylemlerini, menşei ne olursa olsun nefretle aşağılıyor ve lanetliyoruz.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız