SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Pakistan'a Gıda Yardımı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bünyesindeki şirket tarafından, Pakistan depremzedelerine 4 kamyon dolusu gıda yardımı gönderildi..

8 Ekim 2005 tarihinde Pakistan’da meydana gelen ve 50 bin'in üzerinde insanın yaşamını yitirdiği deprem sonrası bölgede bulunan yardıma muhtaç insanlara Malatya Belediyesi ve Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 4 kamyon gıda yardımı yapıldı.

Yardım konvoyu, 28 Ekim 2005 Cuma günü saat: 14.00’da Malatya Belediyesi önünde düzenlenen bir törenle yola çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Esenlik Şirketi Genel Müdürü Osman Furkan; “ Kurtuluş savaşında bizlere yardımcı olan ve zor şartlarda yaşayan milyonlarca Pakistan halkına destek olmak amaçlı Malatya Belediyesi ve Esenlik Şirketi tarafından 4 kamyon gıda yardımında bulunuyoruz. Türkiye Kızılay Derneği aracılığı ile bu kampanyayı gerçekleşmenin mutluluğunu Malatya halkı ile birlikte yaşıyoruz. Bu yardım, Şirketimize verilen destekten dolayı Malatya halkınındır. Malatya Esenlik Şirketi marketlerinde alışveriş yapan bütün Malatyalıların bu yardıma sahip olma hakkı vardır."dedi

Belediye Başkanı Cemal Akın da “Şimdi sıra bizde! İstiklal harbimiz sırasında bizim yardıma en muhtaç olduğumuz dönemlerde, Pakistan’lı kardeşlerimiz ziynet eşyalarını da yardım olarak Türkiye’ye göndermişlerdi ve bu mücadelemizde bu yardımların çok büyük payı olmuştur.

Gönderdiğimiz dört kamyon gıda malzamesi, oradaki depremzedelerin ızdıraplarını dindirmeye yetmeyecektir ama bizler gönlümüzde yardım duygusunu taşıdığımızı ve oradaki kardeşlerimizin sıkıntısını paylaştığımızı ifade edeceğiz.

Oradaki kardeşlerimiz de Malatya’da yaşayan ve kendilerinin derdini kendine dert edinmiş olan kardeşlerinin bulunduğunu bilecekler, inşallah hayatta kalma mücadelesinde bu duygu onları biraz daha bileyecektir diye ümit ediyorum."dedi.

Yaklaşık 75 bin YTL (75 milyar TL) değerinde olan ve 15 ton pirinç, 9 ton kırmızı mercimek, 6 ton nohut, 6 ton toz şeker, bin 670 kg. çay, 5 bin 74 kg. margarin, 15 ton makarna ve 3 ton salçadan oluşan gıda yardımı konvoyu alkış ve duaları eşliğinde yola çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız