SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'dan Silinebilir mi?''

A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarlarından hemşehrimiz Vahap Munyar, İstanbul'daki "Malatya Dayanışma Gecesi"yle ilgili izlenimlerini yazdı. Munyar, bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetmesiyle başlayan polemiklerin Malatya'ya yansımalarına ilişkin kendi gözlemlerini de bu yazıda "Malatya'dan İsmet Paşa silinebilir mi?" ara başlığıyla yazdı.

 

Munyar'ın yazısı şöyle:

 

"Başbakan nezaretinde ‘birer tuğla’ yarışına girdiler, 3.5 milyon lirayı anında topladılar

MALATYALI İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, bir ay kadar önce bazı işadamlarını topladı:


- İnönü Üniversitesi’yle bir protokol imzaladık. Turgut Özal Tıp Merkezi için hasta yakınlarının konaklayabileceği bir “konuk evi” sözü verdik.
Abdullah Kiğılı, Şahin Nalbant, Turan Tuna, Naci Ekşi, Ercihan Ekşi, Vahap Küçük, Derviş Peker, Ahmet Akbalık’ın da aralarında bulunduğu işadamları hemen sordu:
-  Bize ne görev düşüyor?
-  Konuk evi 54 oda, 108 yataklı olacak. Oda başına maliyet 60 bin lira. Bağış yapan işadamlarının adı odalara verilecek.
15-20 kişilik grup anında sözü verdi:
-  O kolay sevgili Başkan... Üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
Yunus Akdaş, planını anlattı:
-  Sevgi Evleri projesi başlarken Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlandırdığı bir gece düzenlemiştik. Sayın Başbakan bağışları bizzat toplamış ve anons etmişti. Şimdi yine öyle bir gece planlıyoruz.
Akdaş’ın sözünü ettiği program, 22 Mayıs Pazar akşamı İstanbul Bağcılar’daki Holiday Inn Oteli’nde gerçekleşti. Başbakan Erdoğan, CHP’ye, medyaya ve ekonomistlere yüklendiği konuşmasının sonunda sözü Malatya’ya yaptıklarına getirdi:
·  7.5 yıllık iktidarımızda Malatya’ya 1.543 derslik, okullara 6 bin 350 bilgisayar kazandırdık.
·  İlköğretim ve lisedeki öğrencilere 10 milyon 243 bin liralık ders kitabını bedava dağıttık.
·  İnönü Üniversitesi’ne 3 yeni fakülte, 2 yüksek okul, bir konservatuar kazandırdık.
· 640 yataklı merkez hastanesinin inşaatı başladı.
·  189 kilometre duble yol yaptık.
·  TOKİ, 3 bin 36 konutu teslim etti.
Ardından referandum çağrısına geçti:
-  12 Eylül’de çifte bayram yaşayacağız. Hem Ramazan Bayramı’nı idrak edeceğiz, hem de Anayasa referandumu için sandık başına gideceğiz. Malatya’dan yine rekor bekliyorum.
Sonra, kürsü nöbetini Malatyalı ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık’a bıraktı:
-  Kenan Bey, MİAD’ın üstlendiği konuk evi projesi için anonslar yapacak. Onun dile getireceği taleplere yardımlarınızla destek vermenizi bekliyorum.
Kenan Işık, “Sayın Başbakan’ın emirleri her zaman başım üstüne” diyerek kürsüye çıktı, Şahin Nalbant’tan başladı:
-  Şahin Abi, bu program için hazırlık yapılırken bana, “Yine bir hayır yapma fırsatı çıktı bize, birlikte gidelim” demiştin. Hazır mısın yardım yapmaya?..
-  Hazırım...
-  Elimde bir liste var... Bu liste Sayın Başbakanımıza da takdim edildi. Senin adının karşısında “4 oda” yazıyor. Bunu 5 yapalım mı?
Başbakan Erdoğan devreye girdi:
-  Yapın tabii...
Böylece “konuk evi”ne ilk bağış 300 bin lirayla Şahin Nalbant’tan gitti... Işık, aynı taktiği Necmettin Bitlis için de yineledi:
-  Necmettin Abi, burada “3 oda” diye yazmışlar, 4 yapalım mı?
Erdoğan destekledi:
-  Yapalım...
Benzeri bir artırma da Ahmet Akbalık için gerçekleşti, onun üstlendiği oda sayısı da 3 oldu...
Kenan Işık, hızla ve alkışlarla 41 isim okudu, 10-15 dakika içinde 59 odaya denk gelen 3 milyon 540 bin liralık kaynağa ulaşıldı...
Sevgi Evleri kampanyası sırasında Başbakan Erdoğan’la birlikte çetele tutmuş, gerçekleşme oranını yakın izlemeye almıştık...
Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kazandırılacak hasta yakını “konuk evi” için de “bağışçı izleme raporu” tutulacak...
Şimdiden, listenin pek fire verecek gibi görünmediğini söyleyebilirim...

Malatya’dan İsmet Paşa silinebilir mi

MALATYA Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MİAD’ın “Önce Sevgi Evi, Şimdi de Konuk Evi, Bir Tuğla da Sen Koy” buluşmasında kürsüye çıktığında söze şöyle girdi:
-  Size Battal Gazi’den, Niyazi Mısri’den, Turgut Özal’dan selam getirdim…
Çakır, Malatya’nın önde gelen değerlerini sayarken İsmet İnönü’yü atlayınca dikkatimi çekti, ilk anda, “Başbakan’ın karşısında konuşmanın heyecanıyla unutmuş olabilir” diye düşündüm…
Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Battal Gazi’yi, Niyazi Mısri’yi, Turgut Özal’ı sayıp, İsmet İnönü’yü es geçince bunun siyasi bir tavır olduğu netleşti.
Erdoğan, CHP’ye yüklenirken İsmet İnönü’ye “Hitler” benzetmesi yapmakla ortaya koyduğu tavrı, “Malatya’nın ünlü değerleri” listesinde de sürdürdü.
Gecenin ev sahibi Ali Bozatlı’ya ait Holiday Inn Oteli’nden ayrılırken düşündüm:
-  İsmet İnönü’yü, namı diğer İsmet Paşa’yı Malatya’dan söküp atmak mümkün mü?
-  Gün gelip, şehir meydanındaki heykelini kaldırıp, İnönü Üniversitesi’nin adını da değiştirmeye kalkarlar mı?
-  Onlar kalkışsa bile, Malatyalı buna izin verir mi?

Erdoğan’dan Serttaş’a: Türkü alacağım olsun

MİAD’ın 3.5 milyon liralık bağış toplanan gecesinin konuk sanatçısı Bülent Serttaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ayrıldıktan bir-iki dakika sonra salona girince takıldım:
-  Başbakanı kaçırdın... Birkaç dakika önce gelsen, belki bir-iki türkü dinletirdin.
-  Kapıda gördüm... Sahneye çıkacağımı öğrenince üzüldü, “Senden türkü alacağım olsun” dedi.
Serttaş, sahneden Başbakan’a göndermeler yapmayı da ihmal etmedi:
-  Ne emrettiyse yaptım. Sigarayı bırakmamı istedi, bıraktım. Üç çocuk tavsiye etti, onu da yaptık.

Hasta yakınları için ‘konuk evi’ne 3.5 milyon liralık tuğla koyacakların listesi

MALATYA Turgut Özal Tıp Merkezi için yapılacak hasta yakını “konuk evi” için oda başına 60 bin lira bağışlayanların listesi ve oda sayıları şöyle:
· Şahin Nalbant (5), Vahap Küçük (3), Ahmet Akbalık (4), Bayram Şahin (2), Mehmet Yılmaz (2), Abdullah Kiğılı (2), Necmettin Bitlis (4), Yunus Akdaş (1), Mustafa Can (1), Nurettin Yaşar (1), Zeki Baykal (1), Naci Ekşi (1), İsmail Gülle (2), Gazi Akmercan (2), Turan Tuna (1), Mustafa Paşalı (1), Hidayet Işık (1), Mustafa Akboğa (1), Nüvit Karagöz (1), Hüseyin Bozkurt (2), Hüseyin Oflaz (1), Hasan Yıldırım (1), Ömer Çokyaşar (1), Cengiz İlktemur (1), Burhan Polatlı (1), Ömer Özpehlivan (1), İlhan Şahintürk (1), Nevzat Karaduman (1), Cemal Yılmaz (1), Orhan Kaya (1), İbrahim Tez (1), İlyas Karahan (1), Ali Taşkıran (1), Mehmet Fırat (1), Fikret Tanrıverdi (1), Bülent Arıkan (1), Serdar Mutlu (1), Halit Yüksel (1), Hayati Bilgiç (2), Genç MİAD (1), Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (1).
Listeyi Kenan Işık’ın elinden aldım... Eksik ya da fazla varsa, sorumluluk listeyi Işık’a okuması için verenlerde..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız