SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Somali'ye Yardım

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ve Esenlik Şirketi'nden 5 TIR, Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ise 3 TIR gıda maddesi, Somali'ye gönderildi. Bu arada Cuma namazından sonra da yine Somali'ye iletilmek üzere camilerde para toplandı.

 
BELEDİYE'DEN..
Malatya Belediyesi ile Esenlik Şirketi'nin yardımına ilişkin bülten şöyle:
 
"Malatya Belediyesi ve Esenlik Şirketi tarafından düzenlenen kampanya kapsamında temin edilen 5 tır dolusu gıda malzemesi Somali’ye gönderilmek üzere Malatya’dan hareket etti.
 
26 Ağustos Cuma günü gıda malzemelerini taşıyan tırların Somali’ye hareketinden önce, Belediye Hizmet Binası önünde bir program düzenlendi. Programa, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Alican Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi,  ESKKK Başkanı Ali Evren, Kızılay Malatya Şube Başkanı Hasan Göğüs, Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Daire Müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 
 
Düzenlenen Program sırasında Kızılay Malatya Şube Başkanı Hasan Göğüs, Türk halkının geçmişte de ihtiyaç içinde olan halklara yardımlarını esirgemediğini belirterek, “Allah’a şükür ki bugün de başta sayın Başbakanımız olmak  üzere hükümetimizin çalışmaları ile halkımız yardım eder hale gelmiştir. Türk Kızılay’ı olarak dünyanın dört bir yanında yardımlarımız oluyor. Bu günlerde de Afrika ve Somali’ye yardımlarımız aralıksız devam ediyor. 
 
Bugün Malatya Belediyesi  Esenlik Şirketi tarafından hazırlanan 5 tır gıda malzemesini gönderiyoruz. Bunu sağlayan başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere, esenlik Şirketi Genel Müdürümüz ve çalışanları ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz da Afrika ve Somali’de yaşanan insanlık dramına batı ülkelerinin seyirci kaldığını ama Türk halkının buna seyirci kalamayacağını belirterek ilk günden itibaren yarımda bulunduklarını söyledi. 
 
Genel Müdür Boyraz, son 60 yılın en ağır kuraklığının yaşandığı Somali halkına Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda yardım etmek için bir kampanya düzenlediklerini ve bu kampanya sonucunda 1 tırın tedarikçileri, 1 tırın müşterileri, 3 tırın da şirket olarak kendileri tarafından hazırlandığını ve Somali’ye gönderilmek üzere Kızılay’a teslim edildiğini belirterek, katkı sunan tedarikçilere ve müşterilerine teşekkür etti.
 
Afrika ve Somali’de yaşanan insanlık dramını televizyon ve gazetelerden izlerken dahi yüreklerin buna dayanamadığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, halkımızın din, dil, ırk ayırımı yapmadan tarih boyunca ihtiyaç içinde olanlara yardımlarda bulunduğunu ifade etti. 
 
Başkan Çakır, “Devletimiz halkımızla birlikte; önceki yıl deprem ve tusunami felaketi yaşayan Endonezya’ya, geçen yıl depremle sarsılan Haiti ve yine büyük bir sel felaketi yaşayan Pakistan’a yardım elini uzatmış, yaralarını bir nebze de olsa sarmaya çalışmış ve dünyanın takdirini kazanmıştır.
 
Malatya Belediyesi de bu yardımlara bugüne kadar sessiz kalmamış,hep duyarlı olmuştur. bildiğiniz gibi geçen yıl Pakistan’a da yine benzer şekilde nakdi yardımların yanı sıra, gıda yardımında bulunmuştu. 
 
Bugün de Belediyemiz ve Esenlik Şirketi tarafından, Afrika ve özellikle Somali’ye 5 tır gıda yardımı gönderilmektedir. Gıda malzemeleri yüklü olan bu 5 tır’dan biri Belediyemiz Esenlik Şirketi tedarikçileri tarafından, biri Market müşterilerimiz tarafından üçü de Şirketimiz tarafından hazırlanmıştır. 
 
Bu nedenle yardımda bulunan Esenlik Şirketimiz Tedarikçileri ve müşterileri ile Esenlik Şirketimize ve kampanyayı duyurarak destek olan basınımıza teşekkür ediyorum.
 
Ayrıca Belediyemiz personelleri ve şirket personellerimiz tarafından da bir kampanya düzenlenmiştir. Bu kampanya ve toplanan miktar ile ilgili olarak da bayramdan sonra bilgi vereceğiz ” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından, gıda malzemelerini taşıyan 5 tır, katılımcılar tarafından Somali’ye uğurlandı."
 
TSO'DAN..
Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Somali'ye yardımlarının da 3 TIR'la yola çıkarıldığı belirtildi.
 
Odadan konuya ilişkin şu bülten yayınlandı: 
 
"Somali’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 50 bin liralık nakdi yardımdan sonra 70 ton gıda yardımında bulundu.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Diyanet Başkanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü yardım kampanyası çerçevesinde Malatya’da üyelerini harekete geçiren Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Toptan Gıdacılar esnafının desteği ile toplanan 70 ton gıda 3 tırla yola çıktı. 
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Afrika’da yaşanan insanlık dramı  karşısında Türk halkının sergilediği duruşun takdire değer olduğunu belirtti. Gıda konvoyunu uğurlama töreninde bir konuşma yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,” Bu insanlık ayıbının kapanması için Türkiye elinden geleni yapıyor. Bugün Malatya’da Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimiyle toplanan 3 tır dolusu gıdayı oraya göndermenin mutluğunu yaşıyoruz. Ben öncelikle gıda yardımını esirgemeyen değerli Toptan Gıdacılar Sitesi esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Daha öncede yine meclis üyelerimizin bağışladığı 50 bin TL’yi Somali’ye göndermiştik. Bugünde takriben 70 ton civarında gıda yardımını bu ülkeye gönderiyoruz” dedi. 
 
CAMİLERDE BAĞIŞ TOPLANDI..
Bu arada, Malatya'da Somali'de kuraklıktan dolayı açlık çeken insanlar için yardım toplandı. 
 
Müftülüğün organizesi ile cuma namazından sonra toplanan yardımların Somali için açılan Diyanet İşleri Başkanlığı hesabına yatırılacağı belirtildi. 
 
Daha sonce de Somali için cuma namazı sonrasında yardım toplanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız