SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Takviye Gitti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:50
Malatya'dan Takviye Gitti
A- A+ PAYLAŞ
 
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Diyarbakır'da polis engeline rağmen düzenlenen Nevruz Bayramı kutlaması olaylı başladığı gibi olaylı sona erdi. 
 
Nevruz kutlamalarının yapıldığı alandan ayrılan kalabalık cadde ve sokaklarda güvenlik önlemi alan polis ekiplerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırdı. Kalabalığa Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) ile müdahale eden polis ekipleri, göstericileri tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalıştı. Alandan çıkan kalabalık iki polis helikopteri tarafından havadan takip edildi. Havadan kalabalığı takip eden helikopterlerin verdiği güzergahlarda önlem alan polisler olası saldırılara karşılık cadde ve sokaklarda güvenlik önlemi aldı. Göstericilerin geçtiği bölgelerde bulunan polis ekipleri taşlanınca, polisler de tazyikli su ve biber gazı ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Polis ile göstericiler arasında başlayan olaylar yer yer devam ediyor. 
 
DEMİRTAŞ VE MİLLETVEKİLLERİNİ TAŞIYAN ARAÇ ENGELLENDİ
Öte yandan, kutlama alanından şehir merkezine doğru gelen ve içinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bulunduğu BDP seçim otobüsü polis ekipleri tarafından Yeniköy Mezarlığı mevkiinde durduruldu. Kalabalık arasında ilerleyen otobüsün geçişine izin verilmeyince yeniden olaylar çıktı. Otobüs etrafındaki kalabalık ile polis arasında çıkan olaylar ara sokaklar ve çevrede bir süre devam etti. Polisin geçişine gizin vermediği otobüs içinde bulunan Demirtaş ve beraberindeki heyet, araçtan inerek Yeniköy Mezarlığı'na kadar yaya yürüdü. 
 
DAĞILIM SONRASINDA ARA SOKAKLAR KARIŞTI 
Nevruz kutlaması sonrasında dağılan kalabalık ara sokaklarda barikatlar kurup ateş yaktı. Polis helikopterlerinin yönlendirmesi ile eylemcilerin bulunduğu sokaklara giren zırhlı polis araçları göstericilere müdahale etti. Polis ekipleri ile göstericiler arasındaki olaylar ara sokaklarda sürüyor. 
 
Nevruz kutlaması dolayısıyla çevre illerden çok sayıda takviye polis ekibi görevlendirildi. Diyarbakır'ın ilçeleri başta olmak üzere, Ankara, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Batman, Mardin ve Van illerinden çok sayıda takviye polis ekibi görevlendirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız