SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Valencia'ya..

A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Kulübü, futbolcusu Mehmet Topal'ın transferi için İspanyol Kulübü Valencia ile 5 milyon avro karşılığında anlaştı.

İspanyol ekibinin, Mehmet Topal ile 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Her iki kulübün resmi internet sitesinde de açıklanan transferin, sağlık kontrolü sonrası gerçekleşeceği açıklandı.

11 yaşında Malatya'da futbola başlayan Mehmet Topal, Malatya Belediyespor’un alt yapısında başladığı futbol yaşamında profesyonelliğe Çanakkale Dardanelspor’la
‘merhaba’ dedi... Mehmet Topal, 2006-2007 sezonunun başında Galatasaray’a transfer oldu. Dört sezon Galatasaray forması giyen Topal bu sezon 33’ü ilk 11 olmak üzere 36 maçta oynadı ve 1 gol attı.

Mehmet Topal Valencia'da...

ANLAŞMANIN şartları ise şöyle... Avrupa’ya gitmeyi çok isteyen Mehmet Topal, Valencia’ya 4.8 milyon Euro’ya gitti. Bunun 4.5 milyon Euro’luk kısmını İspanyol kulübü ödeyecek. Geri kalan 300 bin Euro ise Topal’ın alacakları ve genç futbolcu transferin gerçekleşmesi için bu paradan vazgeçti. İspanyol ekibi 4.5 milyon Euro’nun 2 milyon Euro’sunu peşin ödeyecek. Geri kalan 2.5 milyon Euro 2 senede G.Saray’ın kasasına girecek.

PEKİ milli futbolcu İspanya’da ne kazanacak? Mehmet Topal, gelecek yıl Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösterecek olan Valencia ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sezon başına da 1.2 milyon Euro alacak. Yani Topal’ın La Liga temsilcisine toplam maliyeti 9.3 milyon Euro... Bu rakam, bir Türk futbolcusu için bir yabancı kulüp tarafından ödenen en yüksek bedellerden biri.. Yani Mehmet Topal, Türk futbol tarihine adını yazdırdı...

HAFTA sonu sağlık kontrolü için İspanya’ya gidecek olan Topal’ın transferiyle ilgili olarak G.Saray yönetimi önceki akşam fikir alışverişi yaptı. Sonucunda çıkan karar ise teklifin kabul edilmesi yönündeydi. Dün Valencia cephesiyle tüm gün süren görüşmelerin ardından detaylarda da uzlaşmaya varıldı.

HALDUN Üstünel’in ısrarlarıyla 2006’da 1 milyon dolara Dardanel’den alınan Topal’ın Valencia’ya gitmesinde, futbolcunun menajerleri Batur Altıparmak ve Ogan Tarhan’ın rolü büyük. İki menajer genç yıldızın son iki sezonda düşen performansına rağmen oynadığı maçların yüzde 60’ını Valencia kulübünün yetkililerine izlettirip, Topal’ın kalitesini İspanyollar’a kanıtladılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız