SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'dan Yapılamadı, Çünkü..'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Malatya Erhaç Havaalanı’nın pistinin büyük uçak iniş kalkışına dayanma gücündeki yetersizlik yüzünden hac seferlerinin Malatya’dan yapılamadığını söyledi. Kotil, 29 Mart’tan itibaren de Ankara’dan Malatya’ya hergün karşılıklı uçak seferleri düzenleneceğini bildirdi.

THY Genel Müdürü, Malatya’dan bir grup yerel basın mensubunun katıldığı tanıtım gezisi nedeniyle İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Ankara seferi konusundaki bir soruya, "29 Mart'tan itibaren Ankara'dan Malatya'ya her gün uçacağız. Ankara seferlerini artırdıkça İstanbul'daki seferlerin sayısını da artırabiliriz. Ankara ile Malatya arasındaki seferleri artırdığımızda yeniden azaltmayacağız.”yanıtını verdi.

Uluslar arası uçuşa açık olan ve Almanya’dan seferlerin yapıldığı Malatya’dan hac için sefer gerçekleştirilmemesinin nedeni ile ilgili bir soru üzerine de THY Genel Müdürü şöyle konuştu:

"Amacımız,hacıları bulunduğu şehre en yakın yere indirmek. Malatya'daki pistin bir dayanma gücü var. Uçağın büyüklüğüne göre pistlerin mukavemeti var. Büyük uçaklarımız Malatya'dan tam yolcuyla kalktığı zaman pistte problem oluyor. Bu, tabii bugün aşılacak bir problem değil. Malatya'dan bu yıl uçurmadıysak bunun sebebi pistin dayanamamasıdır. Benim uçağım inemez oraya"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız