SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Yargıtay'a 2 Atama

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:27
Malatya'dan Yargıtay'a 2 Atama
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) yapılan seçimle Yargıtay’da ve Danıştay’da boş bulunan kadrolara atama yapıldı. Malatya Adli Yargı Adalet Komisyonu ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim ile Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Yargıtay üyesi oldular.

HSYK’dan yapılan yazılı açıklamada, HSYK’nın oturumunda yapılan gizli oylama sonucunda Yargıtay üyeliğine seçilebilme yeterliğine sahip bin 979 aday arasından ilk turda 95 adaya oy çıktığı, ikinci tur oylamaya kalan 37 aday arasından Yargıtay üyeliği için 17 hakim ve savcının belirlendiği kaydedildi. Buna göre Yargıtay’ın üyeliğine şu isimler seçildi:

“Ankara Hakimi Mehmet Bülent Selçuk, Yargıtay Tetkik Hakimi Dr. Şanver Keleş, Ankara Hakimi Betül Azizağaoğlu, Yargıtay Tetkik Hakimi Mine Kaya, İstanbul BAM Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, Yargıtay Tetkik Hakimi Hava Aydınlı, Yargıtay cumhuriyet Savcısı Baki Özyürek, Ankara Hakimi Adem Albayrak, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Şahin, Yargıtay Tetkik Hakimi Ahmet Hamdi Güler, Bakanlık Yüksek Müşaviri Sefa Mermerci, Ankara Hakimi İsmail İnceoğlu, Bakırköy Hakimi Hasan Kara, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Faik Ateş, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın.”

ERDİM 12 YILDIR MALATYA’DA 

Yargıtay Üyeliğine seçilen Malatya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı ve Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, 2001 yılından beri Malatya’da görev yapıyor.  Malatya Adliyesi’nin gülen yüzü olarak nitelendirilen Orhan Erdim, 22 Temmuz 2006 tarihinden bu yana Malatya Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanlığını sürdürüyor. Orhan Erdim, Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nde görev yapacak. Yargıtay 1. Ceza  Dairesi; Kasten öldürme, Nitelikli Haller, Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi, İntihara Yönlendirme  ve Kasten Yaralama Sonucu Ölüm Meydana Gelmesi gibi ceza dosyalarına bakıyor. 

SAYIN 5 YILDIR MALATYA’DA

Yargıtay Üyesi olan Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ise 12 Temmuz 2008 tarihinden beri  Malatya Adliyesinde görev yapıyor. Başsavcı Sayın 2010 tarihinde Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili olurken, 20 Haziran 2011 tarihinden beride Malatya Cumhuriyet Başsavcı görevini yürütüyor. Başsavcı Muzaffer Sayın, Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nde görev yapacak. Yargıtay 14. Ceza Dairesi; Çocuk Düşürtme, Çocuk Düşürme, Kısırlaştırma, Cinsel Saldırı, Çocukların Cinsel İstismarı, Reşit Olmayanla Cinsel İlişki, Cinsel Taciz, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Pişmanlık, Tüzel Kişiler Hakkında Güvenlik Tedbiri Uygulanması, Ulaşım Araçlarının Kaçırılması Veya Alıkonulması, Kıt'a Sahanlığında Veya Münhasır Ekonomik Bölgedeki Sabit Platformların İşgali, Hayasızca Hareketler, Müstehcenlik, Fuhuş, Kumar Oynanması İçin Yer Ve İmkan Sağlama, Dilencilik, Birden Çok Evlilik, Hileli Evlenme, Dinsel Tören, Çocuğun Soybağını Değiştirme, Kötü Muamele Ve Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali gibi suçlara bakıyor. 

YARGITAY’DA MALATYA AĞIRLIĞI

Bu arada, Yargıtay’da Malatyalı ve Malatya’da görev yapan birçok isim bulunuyor. Daha önce Malatya Cumhuriyet Bşasavcısı olarak görev yapan Mustafa Demirdağ, Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eray Gültekin, Malatya Cumhuriyet Savcısı İbrahim Zengin ile birlikte Malatyalı olan Hüseyin Boyrazoğlu ve Kadir Doğan Yargıtay Üyesi olarak görev yapıyorlar. Yargıtay Üyeliğine yeni seçilen  Ankara Hakimi Betül  Azizağaoğlu’nun da Malatyalı olduğu bildirildi. Azizağaoğlu, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nde görev yapacak.

DANIŞTAY'A 6 YENİ ÜYE

HSYK Genel Kurulu’nda Danıştay’da boş bulunan 6 üyelik kadrosuna yapılan gizli oylama sonucunda Danıştay üyeliğine seçilebilme yeterliğine sahip 168 aday arasından ilk turda 35 adaya oy çıkarken, ikinci tur oylamaya kalan 18 aday arasından Danıştay üyeliğine 6 yeni üye seçildi. Buna göre seçilen isimler şu şekilde:

“İzmir İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Ali Ceren, İstanbul İdare Mahkemesi Musa Albayrak, Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Doğan, Sakarya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Kabadayı, Müsteşar Yardımcısı Bilal Çalışkan ve Danıştay Savcısı Birgül Kurt.”

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Burhan KARADUMAN, yenimalatya.com.tr

NOT: Bu haber, bazı "SÖZDE" yayın organlarının sık sık yaptıkları ve ALIŞKANLIK haline getirdikleri, malatyahaber.com sitesinin ve birlikte çalıştığı, haber ve istihbarat paylaştığı basın kuruluşlarının, muhabirlerin ÖZEL haberlerini, fotoğraflarını ÇALIP kendi haberleriymiş gibi kullanmalarını engellemek ve  bunu sürekli yapan "arakçıları- emek hırsızlarını- ahlaksızları" saptayıp teşhir etmek amacıyla, kendi içerisinde şifrelenmiştir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız