SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'dan Yola Çıkmıştık..''

A- A+ PAYLAŞ

Bingöl yakınlarında 33 askerin şehit edildiği olayda yaralanan Malul Gazi Salih Pektaş, kolundan ve bacağından 5 kurşun yediğini, 2 kurşunun ise halen bacağında olduğunu söyledi.

23 Mayıs 1993 yılında Disk Tepe yakınlarında 33 askerin şehit edildiği olayda yaralanan Malul Gazi Salih Pektaş, o günleri hiç unutmadığını ifade etti. 33 asker şehit olduğunda herkesin tek sıra halinde dizilerek silahla tarandıklarını belirten Pektaş, "33 askerin şehit edilmesi olayında ben de vardım. Elazığ Bingöl kara yolunda Bingöl'e 15 kilometre kala yolumuz kesildi. Malatya'dan yola çıkmıştık. Teröristler tarafından yolumuz kesildi. Bizi arabalardan indirdiler. Daha sonra bizi kırsal kesime
çıkardılar. Kırsal kesimde bizi epey gezdirdiler. Bizi akşam 17:30'da aldılar. Gece 00.00'da teröristler ihbar aldılar ve destek geleceğini öğrendiler. Destek geleceğini öğrenince teröristler paniğe kapıldılar. Bizi 2 gruba böldüler. Daha sonra kendi aranızda konuşmayın diyerek bizleri sık sık uyardılar ve bize 'Neden askerliği seçtiniz? Neden askere gidiyorsunuz?' diye sordular. Teröristlerin elinde 12 saat kaldık. Bizi sabah ezanına yakın hat düzeninde silahlarla taradılar ve öldü diyerek
gittiler. Sabah destek geleceğini öğrenince bir anda ortalıktan kayboldular. Konuşmaları Kürtçe idi. Ne dediklerini anlayamıyorduk. Ben bacağımdan ve kolumdan vuruldum" dedi.

Teröristlerin kendilerini acımadan 5 metre mesafeden silahla taradıklarını söyleyen Malul Gazi Pektaş, "Biz vurulduktan sonra askerler geldi. Bizi aldılar, oradan Bingöl devlet hastanesine götürdüler. Bingöl devlet hastanesinde 4 gün kaldık. Daha sonra bizi Diyarbakır askeri hastanesine ve akabinde Gülhane askeri hastanesine götürdüler. Hastanede 2,5 yıl tedavi gördüm. 7 kere ameliyat oldum" diye konuştu. DTP'nin kapatılmasına sevindiğini söyleyen Pektaş, öyle insanların mecliste yer almamaları gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız