SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyahaber.com Markası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın ilk haber portalı, MalatyaHaber.com 6. yaşında..

15 Nisan 2002 günü, dünyanın her yerindeki Malatyalılara, Malatya’yı ve ona dair her şeyi yansıtmak, sorunlarını dile getirmek, çözecek irade ve gücü bir yerde buluşturmak amacıyla yayına başlamıştık.

Evvela söylememiz, üstüne basa basa ifade etmemiz gereken; MalatyaHaber.com yayıncılarının, künyede isimlerini gördüğünüz 3 kişinin de, işleri gazetecilik. Daha doğrusu gazetecilik mesleğinin omurgası, muhabirlikten geliyor, yayıncıları. İsmet Yalvaç 33 yıllık, Fuat Kozluklu 25 yıllık, Suat Kozluklu 20 yıllık gazeteciler..

***
MalatyaHaber.com, 2002 yılının başlarında, o sıralarda ABD’de bulunan Fuat Kozluklu’nun düşüncesinin bir ürünü olarak ortaya çıktı. 15 Nisan 2002’de, www.malatyahaber.com adıyla huzura çıktık.

İlk günler onlarca, sonraki haftalar yüzlerce, sonraki aylar binlerce, sonraki yıllarda onbinlerce hemşehrimizin izlediği bir marka haline geldi, malatyahaber.com.

Evet.. malatyahaber.com, artık bir markadır.

Sonraki yıllarda ortaya çıkan, aynı kulvarda olmak isteyen birçok yayın, bu markanın gücünden nasıl yararlanabileceklerini düşünürken, yakın isimler bulmayı, yakın isimler türetmeyi, dolayısıyla MalatyaHaber’in gölgesinden geçinmeyi yeğlediler.

Aslı burada..

İşte, geleceğe yürürken yine özgün, yine sorumlu, yine etkili bir yayın organı olarak burada, www.malatyahaber.com adresindeyiz.

***
Üstte, bu sitenin “işleri güçleri gazetecilik” olan, profesyonel olarak bu işi yapanların bir üretimi olduğunu söylemiştik.

MalatyaHaber, böylesine profesyonel bir kadronun eseri ama, bir o kadar da “iyiniyeti” suistimal edilen bir haber portalı.

Meslek eğitimini, etiğini alamamış, “iyiyi kovup, kötüyü çağıran” koşulların hasbelkader yayıncı olarak karşınıza çıkardığı kimileri, kimi unsurlarca ciddi şekilde istismar edilmekten dertliyiz.

Bu işe hasbelkader bulaşmış kimileri, MalatyaHaber.com’un, bir emek, bir tecrübe, bir maliyet unsuru olduğunu düşünmeden, alıştıkları üzere “sebil” olarak görüyorlar, bu siteyi.

Herhangi bir konuda iki satır yazabilme yetenekleri olduğundan kuşku duyduğumuz kimi sözde yayıncıların gazetelerinde, internet sitelerinde ve televizyonlarında, bu sitenin profesyonllerinin ürünü haberler, “Sebil Su” muamelesi görüyor. Sormadan, danışmadan aldıkları ve kaynak belirtme gereği bile duymadan, birebir aynı haberleri okuyan, yazan yayın organlarının sorumlularının, “intihal”i görüp, gereğini yapmalarını bekliyoruz.

Bir bedel karşılığı abonesi olduğumuz ajansın haberlerini dahi, eksiklerini tamamlayarak kullanıyoruz, aynı akşam haber bültenleri öylece okunuyor, ertesi gün bazı yayınlar öyle çıkıyor.

Bunlardan bazıları var ki, haber kaynağı olarak da yararlandığımız kuruluşlar değiller. Haberlerimizi büyük bir “sorumsuzlukla” alıp aynen kullanıp, o haberlerin üzerine “müdür forsuyla” gezen bazıları, bu site veya yayıncıları aleyhinde biri bir şey mi söylüyor, hemen mikrofonlarını, teyplerini onlara uzatıp, keyifle yayınlıyorlar!.

Birgün gerçekten “gazeteci” olabilirlerse veya olduklarında, bu dediklerimizin ne anlama geldiğini fark edeceklerini umuyoruz.

***
Biz, malatyahaber.com’u çok zor koşullardan bugünlere taşıdık.

Bugün bulunduğumuz yerle yetinmeyeceğiz elbette.

Çok daha kapsamlı, çok daha içerikli bir malatyahaber.com yayıncılığının çabası içerisindeyiz.

***
Bu siteyi, gerçekte “malatyahaber.com” yapan siz okurlarımızdır, sizin ilginizdir.

Biz başlattık, sizler markalaştırdınız.

Malatya’nın herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz.

Elbette, bu daha iyi bir malatyahaber.com sözüdür, tüm Malatyalılara..

Bir kez daha teşekkür ediyoruz herkese.. Okurlarımıza, yazarlarımıza, desteğinden ve olanaklarından yararlandığımız GÖRÜŞ'e, diğer dostlara ve kuruluşlara..

İsmet Yalvaç
MalatyaHaber Kurucu Üyesi
Editör

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız