SON DAKİKA
SON DEPREMLER

malatyahaber 'Markası'..!

A- A+ PAYLAŞ

malatyahaber.com’un 8. yayın yılına girmesinin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Adının önüne ‘En’ ‘En çok’ ‘En büyük’ ‘En çok okunan’ ‘En etkin’ ‘En güçlü’ gibi herhangi bir niteleme sıfatı getirme ihtiyacı hissetmeden doğrudan malatyahaber.com diyerek söze girdik.

 

Çünkü malatyahaber.com duyarlı, bilinçli, aydın, yaşadığı, ait olduğu şehre, ülkeye karşı sorumluluk duyan, bu sorumluluğunu yerine getirme çabası içinde olan ve son derece geniş bir yelpaze içinde yer alan farklı toplum kesimlerini tarafından bütün bu ‘En’lerin üzerinde bir yerde konumlandırılan gerçek anlamda bir haber ve bilgi kaynağı olarak tam 8 yıldan bu yana yoluna devam ediyor.

 

Bu mesleğe sonradan bulaşmayan, tek mesleği sadece ve sadece gazetecilik olan, gerçek anlamda gazetecilik kimliğine sahip geniş bir kadro tarafından hazırlanan ve okuyucuya sunulan malatyahaber.com uzun yılların birikiminin yansıması olarak bugün artık okuyucusunun nezdinde bir gazetecilik markası oluşturma başarısını gösterdi.

 

Kuşkusuz bu gazetecilik / habercilik markası malatyahaber.com’u hazırlayan, Malatya / Türkiye ve dünya kamuoyuna dakika dakika haber aktaran kadromuzun eseri olduğu kadar, hatta onun da ötesinde okuyucumuzun eseridir.

 

Yukarıdaki paragraf, hedef kitlemize yönelik bir popülist bir söylemi içermiyor. 

 

Tam tersine elimizdeki veri ve bilgiler ışığında yaptığımız analizden doğan samimi düşünce ve duygularımızı ifade ediyor.

 

Gazetecilikte, hele internet gazeteciliğinde marka oluşturmak, bu markayı oluşturan temel bileşenlerin değerini muhafaza ederek geliştirmek, mevcut okuyucuya ilave olarak her gün binlerce yeni okuyucuya ulaşmak, internet haberciliğini takip eden okuyucunun beklentilerini karşılayabilmek, teknolojik gelişmelerle kendini yeniden üretmek…

 

Mesleki yozlaşmanın tavan yaptığı bir ortamda ilkeli, felsefesi ve duruşu olan, objektif gazetecilik yapmak…

 

Meslek ahlakı ve insani değerlerin kuşattığı bir duruşla halkın bilgi edinme hakkını sonuna kadar kullanabilmesi, özgür bir kamuoyunun oluşması, Malatya’nın ve Malatya halkının çıkarlarının korunabilmesi yolunda zaman mefhumu olmadan çalışmak…

 

Her dönemde en güçlünün, rüzgarı en iyi esenin en etkili,en yetkili görüldüğü bir ortamda rüzgarlara, akımlara kapılmadan, yapılan yanlışlara karşı doğrular, gerçekler adına 'muhalif' durabilmek, 'bir dakika..' diyebilmek..

 

Dürüst, objektif ve sadece gerçeklerden / doğrudan / Malatya’dan / Türkiye’den yana taraf olarak kelimenin tam anlamı ile gazetecilik yapmak…

 

İşte bütün bunları meslek ahlakımızın bize yüklediği sorumluluk, şehrimize, ülkemize duyduğumuz sevgi, en önemlisi de Malatya başta olmak üzere Türkiye’nin her şehrinde, her ilçesinde, dünyanın en uzak ülkesinde memleketi Malatya’yı malatyahaber.com ile takip eden onbinlerce okurumuz ile başardık.

 

Her şeyden önce Malatya için çalıştık.

 

Malatya’nın daha iyiye doğru yol almasına katkı için, korkmadan, çekinmeden, kim rahatsız olur? sorusunu sormadan, ayrım yapmadan, önyargılara takılmadan yazdık, eleştirdik, okuyucumuzu bilgilendirdik.

 

Bu anlayışla ve okuyucumuzdan aldığımız cesaret ile sürdürdüğümüz yayıncılık serüvenimiz, bize Malatya halkının zihin dünyasında olağanüstü güzel bir karşılık yarattı.

 

malatyahaber.com.’u açıp okumadığı günü yaşanmamış sayan okuyucu profilini de içinde barındıran, tüm toplum kesimlerine yayılan yatay büyümesi ile artık Malatya’yı Malatya yapan bir değer olarak kabul edilen bu site, sadece gazeteci kadromuzun değil, aynı zamanda okuyucularımızın fikirsel katkıları ile bu kentin demokratik tartışma platformunu da gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirdi.

 

Tüm bu süreçte, yolsuzlukların üzerine gittik, bu yüzden sayısını bilmediğimiz insanın canını acıttık, halkın, kamunun aleyhine kurdukları sistemlerine çomak soktuk.

 

Somut olaylardan hareketle kamu yönetiminde, yerel yönetimlerdeki yanlışları bıkmadan, usanmadan yazdık, çokça eleştirdik.

 

Belgesi ve bilgisi ile yanlışın içinde olanları teşhir ettik.

 

Kamu kaynaklarını kişisel ve zümresel çıkarlar için peşkeş çekenleri deşifre ettik.

 

Malatya’yı babalarının çiftliği gibi yönetmeye kalkışanların korkulu rüyası olduk.

 

Dünya görüşü ayrımı yapmaksızın tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına eşit mesafede durduk, faaliyet ve açıklamalarını okuyucumuza aktarırken siyasilerle sadece gazeteci-haber kaynağı ilişkisi tesis ettik.

 

Ajansları kaynak olarak kullandık ama ajans haberciliği yapmadık. Haberin, bilginin sunuluşu ve olayların yorumlanışında sorgulayıcı, irdeleyici özgün bir yapı oluşturduk.

 

Gazeteciliğin temel taşlarından biri de fikri takibe önem vermektir. Olaylara ve olayların öznesi olan insanlara dair fikri takip gazeteciliğini yürüten bir gelenek ürettik.

 

Sitemiz mesleki tembelliği marifet edinen ve bu mesleğe bir şekilde bulaşan birçok medya kuruluşu için de cankurtaran oldu. Kelime kelime, cümle cümle haberimizi copy + paste yaparak televizyonculuk ve gazetecilik yaptığını ileri sürenlere ücretsiz, hızlı ve doğru haber kaynağı olduk…

 

Bu maddeleri bir hayli uzatmak mümkün. Ama biliyoruz ki buna ihtiyaç yok.

 

Şunu söylemekle noktalayalım: malatyahaber.com evrensel ölçütlerde gazetecilik yapan bir medya kuruluşu olarak yerel gazeteciliğin yüz akıdır ve bu payeyi de okuyucusu ona vermiştir.

 

Bugünlere ulaşmamız yolunda katkı sağlayan başta Malatya olmak üzere yeryüzünün her bölgesindeki okuyucularımıza, çalışanlarımıza, yazarlarımıza, haber kaynaklarımıza, reklam verenlerimize,‘Görüş ve Düşünceleriniz’ platformuna düşüncelerini yazarak bizi zenginleştiren, katkı sağlayan herkese, teknik ekibimize teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

İsmet YALVAÇ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız