SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MalatyaHaber'den Değerli Okurlara

A- A+ PAYLAŞ

Sevgili MalatyaHaber.com okuyucuları, 4’ncü yılımıza girmenin mutluluğunu yaşadığımız şu günlerde bir dizi talihsizlikler yaşamaktayız... Sizlere işin çok tekniğine girmeden bazı açıklamalar yapmamız gerekliliğini zorunlu gördük, keza sorunu kısa sürede çözemedik... Siteye ulaşmak isteyen okurlarımız, sık sık "bozuk sayfa" ya da "Service Unavailable" ile karşılaşmaktalar. Bu sorunu çözdük ancak, kullandığınız bilgisayardan dolayı malatyahaber.com'a her girdiğinizde mutlaka klavyenizin üst tarafında bulunan "F5" tuşuna basmanız gerekmektedir... Bu sayede yeni sisteme girecek ve malatyahaber'e daha kolay ve daha hızlı ulaşabileceksiniz...

Günlerdir yaşadığımız sorunun nedeni de şu;
geçtiğimiz yıl içinde kurulduğumuz günden beri kullanmakta olduğumuz yazılımımızı yeniledik... ABD’den aldığımız yeni yazılım bize birçok kolaylık ve artı özellik kattı... Ancak bu sistemin bazı handikapları da vardı ve bunu da zamanla öğrendik... Bizi aslında sevindiren bir başka sıkıntımızda, mevcut kiraladığımız alan boyutunu kat be kat aşmış olmamızdı...

MalatyaHaber.com’u hergün 10 bin ayrı bilgisayar
“tık”larken bu sayı 25 bini geçti... İşte bu durum karşısında sistem geçici olarak “S.O.S” verdi... Bu sorunu gidermek için düğmeye bastık... Kısa bir süre daha sorun olacak ama biz biliyoruz ki siz vefakar okuyucularımız bizi anlayışla karşılayacaksınız... Sorunsuz daha güzel günler için teşekkür ediyor ve meraklılarına birkaç teknik detay sunuyoruz...

Web hosting nedir? Ve MalatyaHaber

Bir web sitesi kurmak istiyorsanız, yayınlamak istediğiniz sayfaların, resimlerin veya dökümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda durması gerekir. Bu bilgisayar sizin evdeki bilgisayarınız olamaz, çünkü gerekli program ve donanımınız varsa bile bilgisayarınızın internet bağlantı hızı bu iş için oldukça yetersiz kalacaktır.

O sebeple internette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) yayınlamak istediğiniz dosyaların saklanması gerekir.

İşte web sitenize ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

MalatyaHaber.com’un sorunu da mevcut Web hosting’te...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız