SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MalatyaHAYDer Kuruldu

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da yaşayan Malatyalı Ermeniler, kısa adı MalatyaHAYDer olan Malatyalı Hayırsever Ermeniler Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurdular.

Derneğin yönetim kurulu; Harut Kurumlu başkanlığında Nişan Boyacı, Karin Diktaş, Nuran Gezdirici, Garabet Paylan, Hosrof Köletavitoğlu, Garbis Evyapan ve Garabet Orünöz'den oluştu.

Derneğin amacı ve faaliyetleri ile ilgili olarak dernekten şu bilgi verildi:

"Ülkemizin toplum yapısının temel taşlarından biri olarak geçmişten beri toplum yaşamına büyük hizmetlerde bulunmuş azınlıkların değerlerini koruyabilmek, yaşatabilmek, sonraki nesillere aktarabilmek ve ülke kültürüne katkıya devam edebilmek amacıyla Malatyalı Ermeniler olarak bir MalatyaHAYDer isimli bir dernek oluşturulmuştur.

MalatyaHAYDer’in kuruluş amacı; Malatyalı Ermenileri bir araya getirmek, aralarındaki kültürel ve sosyal dayanışmayı arttırarak sosyal paylaşımı sağlamaktır.

MalatyaHAYDer’in temel hedefleri:

· Ortak geçmişimiz ve değerlerimiz içinde öncelikli olan Malatya Mezarlığının giderlerini karşılamak, tamir işlerini yürütmek, Malatya Kilisesi ile ilgili gelişmeleri takip etmek ve uygun çözümlere katkı sağlamak,

· Malatya kökenli Ermeni gençlerin tarih ve kültür bilinçlerini arttırmak, atalarımızın bıraktığı değerlerimizin farkında olmalarını sağlamak,

· Malatyalı Ermenileri doğrudan ilgilendiren toplumsal ve kültürel projelerde katkılarımızı etkinleştirebilmek,

· Sosyal paylaşım ve dernek çalışmalarını üzerinden yürütebileceğimiz bir web sitesi hazırlayarak bu web sitesinde mezarlık, kilise, vank, aileler ve soyağaçları ile ilgili geçmişe ait fotoğraf, video ve belgeleri yayımlamak – arşivlemek, yaşlılarımızın anılarını aktarmak, yemekler, düğünler, şarkılar - türküler, halılar, kilimler, giysiler, evler, çeşmeler ve yaşam şekli gibi kültürel öğeleri tanıtmak, dünyada ki Malatya kökenli kişilerle ve derneklerle ilişki kurmak,

· Modern yaşantının etkisiyle oluşan iletişim kopukluğunu ortadan kaldırarak Malatya kökenli Ermenileri bir araya getirerek, aralarındaki sosyal ve kültürel dayanışmayı arttırmak,

· Yurt içinde ve dışındaki Malatya kökenli “Malatya Hasreti Çeken“ üyelerimizi yılda en az bir kez olmak üzere ve mümkün olduğunca Malatya Kayısı Festivali zamanına denk düşecek bir zamanda Malatya’ya getirmek, hem Malatya halkıyla geçmiş paylaşımları hatırlamak, kaynaşmak, birlikte yaratılan ortak kültürel zenginliği yeniden yaşamak, hem de özlemlerini gidermelerini sağlamak,

Bu türden çalışmaların tamamen ortak akıl ve katılım ile yapıldığı gerçeğinden hareketle dünyanın dört bir yanına dağılmış Malatyalı Ermenileri kapsayan bir liste oluşturarak sürekli teması sağlayabilmek için günümüzün teknik imkanlarını etkin kullanmayı ön gördük. Bu nedenle bir WEB SİTESİ oluşturarak yarınlara aktarabilmek için bugün elimizde olan, sosyal ve kültürel geçmişimizi anlatan “aile bilgileri, akraba ve çevremize ait fotoğraflar, anılar, gerçek yaşam öyküleri, dokümanlar, videolar, müzikler, şiirler, anlatılar, fıkralar vs.” bu siteye yüklemeye başladık. İdeale ulaşabilmek için kısa sayılmayacak bir süreç gerektiğinin, başarıya; katkıların yaygınlaşması ve ilgi yoğunluğu olmadan ulaşamayacağımızın bilincindeyiz.

Ülkemizin her köşesinde, Malatya’da veya dışında, Malatya’lı olsun ya da olmasın arkadaş, dost ve komşularımız sosyal yaşamımızı sımsıkı çevrelemiştir. Bu temel noktadan hareketle, özellikle Malatya’lı dostlarımızın bizlerle paylaşmış oldukları yaşam parçalarının yansımalarını; fotoğraflar, anlatılar ve benzeri şekillerde bizlere yazarak, bu açık davetimize katkıda bulunarak yardımcı olurlarsa bizleri çok mutlu edeceklerdir.

Her bir başarının, diğer başarıların dayanağı olacağına inancımızla bu başlama ve emekleme noktasında hedeflerimize yönelik her türlü bilgi belge katkısına olan ihtiyacımızı yinelerken katkı ve destekler için teşekkürlerimizi sunarız. Derneğimiz ve çalışmalarının, tüm; Malatyalı Ermenilerle birlikte tüm camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diler, destek olacaklara şimdiden teşekkür ederiz.

MalatyaHAYDer Yönetim Kurulu

Web Adresi: www.malatyahayder.com

Elektronik bilgi, belge, fotoğraf vs. gönderimi için: malatyahay@gmail.com"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız