SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Adayın Projeleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:20
Malatyalı Adayın Projeleri
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi'nin 20 Aralık'ta yapılacak  rektörlük seçiminde aday olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Malatyalı Prof. Dr. İbrahim Keleş projelerini açıkladı.

Prof. Dr. Keleş yaptığı açıklamada, yurt dışında üniversitenin 10 şubesinin açılarak buralarda yardımcı doçentlerin görevlendirilmesi ve masrafların devletçe karşılanmasını, her yıl 10 yurt dışı fuarına katılınması ve bunun için devlet desteğinin alınmasını gerçekleştireceğini belirtti. Her yıl farklı disiplinlerde 10 uluslararası kongre düzenlenmesi, sanayi, üniversite, toplum işbirliği çerçevesinde 10 sektörle “Pazara Giriş” çalışmalarının yapılması ve her yıl 10 hedef ülke belirleyip çeşitli alanlarda işbirliğine gidilmesini gerçekleştireceğini ifade eden Prof. Dr. İbrahim Keleş, “Üniversitemizin devlet kurumlarıyla olan işlerinin daha hızlı ve verimli yürütülebilmesi amacıyla Ankara’da üniversitemize ait bir ofis açılması ve ofis sorumluluğunun bir rektör yardımcısı tarafından yürütülmesi gerçekleştirilecektir” dedi.

Prof. Dr. Keleş, rektör olması halinde gerçekleştireceği diğer projeleri şöyle özetledi:

- Yönetimden bağımsız araştırma görevlileri ve uzmanların da birer temsilci verecekleri bir Öğretim Üyeleri Konseyi (Üniversite Konseyi) kurulması.

- Kadın öğretim üyelerine pozitif ayırımcılık yapılması. Her Fakülte, Yüksekokul ve Enstitü’den seçilecek birer kadın öğretim üyemizin katılımıyla Kadın Konseyi kurulması. Bu Kadın Konseyinin sorun, talep ve önerilerinden sorumlu olacak bir rektör yardımcısının kadın öğretim üyelerimizin kendi oylarıyla seçilmesi.

- Öğretim üyelerinin iradesine saygı gösterilerek dekan adaylarının öğretim üyelerinin eğilimleri doğrultusunda belirlenip isimlerinin YÖK’e gönderilmesi.

- İstanbul Üniversitesi Nitelikli Eleman Yetiştirme Merkezi (İÜNEM) kurulması ve İşkur’la koordineli olarak diş, ortopedi, gemi inşaat, yapı elemanları vb. alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi.

- Üniversitelerin tarih boyunca önemli bir işlevi olan aykırı düşünmenin, farklı fikirler ortaya koymanın teşvik edilmesi ve kimsenin düşüncelerinden dolayı yargılanmayacağı özgür tartışma ortamlarının oluşturulması.

- Üniversitemizde uygulanan performans sisteminin havuz sistemi, unvan farkı, eğitim ve öğretime katkı, bilimsel yayın ve araştırma gibi kriterler dikkate alınarak objektif, gerçekçi ve hakkaniyetli bir sisteme dönüştürülmesi. Performans uygulaması öncesindeki döner sermaye gelirlerinin aynen verilmesi ve ek performansa ek ödenek verilmesi.

- Rektörlükte “Akademik Yükselme Ofisi” kurularak doçentlik ve profesörlük atama başvurularının direkt buraya yapılması ve objektif kriterler esas alınarak atama sürecinin yürütülmesinin sağlanması.

- Üniversitede “Mobbing Ofisi” kurularak konuyla ilgili sorunların çözülmesi.

- Üniversitemiz bünyesinde ülke çapında meslek odaları, sendikalar, vakıflar ve dernekler gibi her türlü gönüllü kuruluşlar için kolaylaştırıcı ve geliştirici olacak bir “Sivil Toplum Merkezi” kurulması. Kurulacak merkezin bir yandan iletişim ve uygulamaya yönelik faaliyet gösterirken diğer yandan bilimsel araştırmalar yapması ve öğrencilerde de Sivil Toplum Bilinci’nin geliştirilmesine yönelik çalışacak şekilde yapılandırılması.

- Bu merkezde ulusal ve uluslararası destek ve hibe programlarına başvurmalarını desteklemek ve için öğretim üyesi ve öğrencilere proje hazırlanması ve yazımı eğitimleri ve hibe başvurusu için gerekliliklerin öğretilmesi ve başvuru hazırlanırken fiili destek sağlanması.

- Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde wireless internet hizmetinin sunulması.

- Üniversitemizin Alfred Heibronn Botanik Bahçesi’nin turizme açılması. Bu proje kapsamında Haliç Süleymaniye Camii teleferik hattının kurulması ve böylece üniversitemizin turizme açılarak tanıtımının sağlanması ve bu yolla gelir temin edilmesi.

- İstanbul Üniversitesi Tiyatrosu’nun kurulması.

- Üniversitemizin dünyada birçok örnekleri bulunan (Oxford Univ Press http://www.oup.co.uk , Cambridge Univ Press http://www.cup.org vb.) “IstanbulUniversityPress”i kurulması ve bununla dijital ortamda yayıncılığa başlanması.

- Üniversitemize hücre laboratuvarı kurularak kök hücre nakil çalışmalarının yapılması.

- Henüz fakültelerimizin kardiyoloji servislerinde bulunmayan kalp hastalarının hastalık sonrası rehabilitasyonu için “Kardiyak Rehabilitasyon Merkezleri”nin kurulması.

- 40 yaşın üzerindeki öğretim üyelerimize her yıl düzenli olarak sağlık kontrolü yaparak her birine birer sağlık dosyası açıp koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti yapılması. Bu hizmetin kampüslere göndereceğimiz mobil sağlık aracıyla öğretim üyelerimizin ayağına götürülmesi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız