SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Ağlıyor.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:16
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TEDAŞ’ın özelleştirilirken içindeki parayla özelleştirildiğini, bu özelleştirme tarihe geçecek bir özelleştirme olduğunu kaydederek, “AKP milletvekilleri özelleştirmeden dolayı şikayet ediyorlar” dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Malatya’daki özelleştirilen kurumları ve son olarak TEDAŞ özelleştirmesindeki usulsüzlükleri sıraladıktan sonra özelleştirme sonrası Malatya’da yaşanılan sıkıntıları dile getirdi.

Ağbaba, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ben size bir özelleştirme sonunda Malatya'da yaşayan tüketicilerin düştüğü durumları anlatmak istiyorum. Öyle bir sorun ki Malatya'nın merkezinde de, Doğanyol'da da, Arapgir'de de, Doğanşehir'de de herkes bu sorundan etkileniyor. Malatya'daki TEDAŞ, 2010 yılında özelleşince Malatyalı yaz kış bu sorunu yaşamaya başladı. Bu özelleştirme, yapılan diğer özelleştirmeler gibi devletin, halkın, kamunun faydasına değil, maalesef yandaşların yararınaydı. Malatyalı bu durumu daha önce Et ve Balık Kurumu özelleşirken TEKEL, Sümerbank özelleşirken ve camisiyle hal binası satılırken yaşamıştı. Bu özelleştirmelerin hiçbirinde Malatyalı kazanmadı, zengin olan her zaman bir başkası oldu, yandaşlar zenginleşti.

Çağdaş ülkelerde özelleştirmenin amacı kaliteyi, istihdamı artırmak, fiyatı düşürmektir. Bu özelleştirme sonucunda bunların hiçbiri olmadığı gibi sorunlar katlanmıştır, adeta Malatyalı TEDAŞ deyince, elektrik deyince yaka silkmektedir. Sıkça söylüyorum, Malatya'da yel esse elektrik kesiliyor. Enerji Bakanlığı yatırım yapmayınca, hatlar yenilenmeyince, üstüne bir de şirket elini cebine atıp yatırım yapmayınca olan Malatyalı fakir, yoksul üreticiye oluyor. Malatyalı üretici borç harç edip koyununu, kuzusunu satıp, para etmeyen kayısısını verip televizyon, buzdolabı alıyor. Borçla alınan bu beyaz eşyalar elektrik gidip gelince yanıyor.

Malatyalı ağlıyor, ama üzerine alınan yok. Pütürgeli'nin, Yazıhanlı'nın, Arguvanlı'nın zararını kimse karşılamıyor. Ama eğer şirkete borcunuz var ise, son ayın faturasını ödemeyince elektrik kesiliyor. Sadece elektrik kesilmiyor, o köylünün borçla, harçla abone olmuş olduğu aboneliği iptal oluyor. Elektriğin açılabilmesi için, tekrar evinde lamba yanabilmesi için, evindeki öğrencinin tekrar ders çalışabilmesi için Malatyalı üretici, Malatyalı köylü, yoksul insan gidiyor tekrar abone oluyor 200 liraya yakın para vererek. Malatyalı üreticinin devletle ilişkisi, Malatyalı köylünün devletle son dönemde ilişkisi icra kağıtlarından başka bir şey değil. Sadece devletle ilişkisi evine gelen icra kâğıtları. Evine, devletten, sadece icra kâğıdı geliyor. Yanan sadece buzdolabı mı değerli milletvekilleri? Yanan sadece çamaşır makineleri mi? Hayır, elektriğin gazabına meyve, sebze ağaçları da uğruyor. Bakın, Malatya'nın birçok köyünde içme suyu yok, sulama suyu yok. Değerli arkadaşlar, birçok köyünde, birçok ilçesinde hâla sulama suyu akmıyor. Elektrik kesildiği için,elektrik borçları ödenmediği için, maalesef, birçok ilçemizde hâla içme suyu yok. Burada bağırıyorum, içme suyu yok! Peki, değerli milletvekilleri, bunlar yok -elektrik yok, su yok- AK Parti var mı Malatya'da? AK Parti de yok.

Bakın, AKP ne yapıyor arkadaşlar? Köylüye gidiyor AKP'liler köylü şikayet ediyor, köylü şikayet ediyor milletvekili de şikâyet ediyor, diyor ki: ‘TEDAŞ'ın uygulamalarından ben de şikayetçiyim.’ Ee, şimdi, Malatyalı sana oy vermiş, Malatyalı seni iktidar yapmış, senin görevin köylü gibi ağlamak mı? Senin görevin Malatyalı gibi ağlamak mı? Sen iktidar olmuşsun, senin görevin o sorunu çözmek. Sen iktidar olmuşsun, yüzde 69 oy almışsın. Sen ağlamayacaksın, sen sorunu çözeceksin. Şimdi, değerli arkadaşlar, tek bir adım atıldı mı? TEDAŞ'ın yapmış olduğu uygulamayla ilgili tek bir adım atıldı mı? Hayır. Diyorlar ki: "Bizim en büyük rakibimiz özelleştirmeyi alan, TEDAŞ'ı alan firma." Değerli arkadaşlar, burada firmanın hiçbir suçu yok. Bu TEDAŞ'ı peşkeş çekenler suçlu, o TEDAŞ'ı içindeki parayla yandaşlarına peşkeş çekenler suçlu, bu hırsızlığa ortak olanlar suçlu. Ama Malatyalı ne yapıyor? Malatyalı ağlıyor. Malatya'nın seçmiş olduğu milletvekilleri de ağlıyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız