SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı Ailenin İkinci Kurbanı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:50
Malatyalı Ailenin İkinci Kurbanı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Küçükçekmece'de bölücü terör örgütü yanlıları tarafından açılan ateş sonucu katledilen 22 yaşındaki Kahraman Kömürcü'nün, 6 yıl önce yine Küçükçekmece'de bölücü örgüt yanlılarının bulunduğu otobüse molotof kokteyli atmaları sonucu yanarak ağır yaralanan ve hastanede ölen Malatyalı Serap Eser'in akrabası olduğu bildirildi. Öldürülen gencin yakınları Kahraman Kömürcü'nün Antalya'da aşçı olarak çalıştığını, İstanbul'a akrabalarının yanına gezmeye geldiğini, daha sonra Malatya'daki ailesinin yanına gitmeyi planladığını, ancak katledildiğini anlattılar.

KORSAN GÖSTERİ YAPANLAR ATEŞ AÇTILAR.. 

Olay, Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kanarya Mahallesi'nde YDG-H üyesi olduğu iddia edilen bir grup PKK'ya yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için korsan gösteri düzenledi. Korsan gösteri esnasında Şahin Caddesi'nde seyir halindeyken kurşunların hedefi olan 34 DM 6677 plakalı aracın sürücüsü Kahraman Kömürcü (22) olay yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada direksiyon hakimiyetinin kaybetmesi üzerine takla atan araçta bulunan bir kişi de hafif şekilde yaralandı. Kahraman Kömürcü'nün hayatını kaybetmesine sebep olan silahın, izinsiz gösteri yapan YDG-H üyesi bir grup içerisinden ateşlendiği ileri sürüldü. Olay yerinde inceleme başlatan polis ekiplerinin, korsan gösteri yapan gruptan olduğu iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Katil zanlısını yakalamak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

MALATYA'YA GİDECEKTİ..

Ölen gencin amcası Nurettin Kömürcü, “Bu çocuk durdurulup öldürüldü. Yani yoldan geçerken kurşun isabet etmiş gibi bir şey yok. Özellikle durdurulup kafasına sıkılmış. Devlet mi üzerine gidecek, biz mi sokağa çıkacağız bunun bir çaresini bulmak lazım. Biz ne yapalım şimdi sokağa mı çıkalım?” dedi.

Kahraman Kömürcü’nün bir başka yakını ise Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde benzeri olayların çok sık yaşandığını ve esnafların da kepenk kapatmak zorunda bırakıldıklarını ve bu nedenle de devlet yetkililerini göreve çağırdı.

Öte yandan, 22 yaşında yaşamını yitiren Kahraman Kömürcü’nün Antalya’da çalıştığı ve Halkalı'da tekstil işiyle uğraşan halası ve diğer yakınlarını ziyaret için İstanbul’a geldiğini ifade ettiler.

Kömürcü'nün kendisinin Antalya'da aşçı olarak çalıştığını ve ailesinin Malatya'da yaşadığını söyleyen bir başka akraba Ömer Aşı dak, olay sırasında otomobilde 4 kişi bulunduğu söyledi. Kömürcü'nün Sefaköy'de tekstil işiyle uğraşan halasına yardım etmek için gittiğini ve çalışanları bırakmak için minibüsü kullandığını ifada eden Aşık, “Kanarya Şahin Caddesi'ne giriyor. Caddeye girdiğinde orada gösteri yapıyorlar. Çocuğu durduruyorlar aracı kullanan da çocuk. O da durmak istemeyince ondan sonra kafasına sıkıyorlar av tüfeği tarzında bir silahla. Kolunu kaldırıyor, önce koltuğunun altında sonra da kafasına isabet eden kurşunla çocuk orada ölüyor. .. vurma esnasında gaza mı basıyor ne olduysa kaldırıma çarpar araç takla atıyor. Aracın içinde başka insanlar da var onlarda hafif yaralı. İstanbul'da 1-2 gün kaldıktan sonra ailesinin yaşadığı Malatya'da gidecekti." dedi.

Bölücü örgüt yanlılarınca aynı aileden katledilen ikinci kişi olan Kahraman Kömürcü'nün cenazesi Küçükçekmece Evliya Barutçugil Camii'nde düzenlenen törenin ardından Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kahraman Kömürcü'nün tabutunun üzerine Türk bayrağı serildi.

ONUN ACISI DA YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI

Ailesi aslen Malatya'nın Darende ilçesi Karaoğuz Köyü'nden olan Serap Oğuz da, 8 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de 16 yaşındaki  dershaneden evine dönmek için İETT otobüsüne binmiş, otobüs yolcu almak için durduğu sırada göstericiler otobüsü molotof yağmuruna tutmuştu. Ağır şekilde yanan Serap, 29 gün komada kalmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın ardından yakalanan göstericilerin yaşları tıpkı hayatını kaybeden Serap kadardı. Türkiye yasa boğuldu, günlerce Serap konuşuldu. Devletin zirvesinin bile uzun süre söylemlerinde ‘Serap’ örneği vardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız